Sähköpotkulautoja parkissa.

Vastaa Aalto-yliopiston sähköpotkulautakyselyyn ja voita 20 euron lahjakortti

Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksella on käynnissä tutkimushanke, jossa selvitetään sähköpotkulautailuun liittyviä ilmiöitä. Tutkimushanke on avannut kyselyn, jossa kerätään näkökulmia sähköpotkulautojen käyttäjiltä sekä niiltä, jotka eivät käytä itse lautoja. Kyselyn tuloksia hyödynnetään sähköpotkulautapalveluiden kehittämisessä.

Kyselyyn toivotaan vastauksia sekä kaupunkilaisilta että kaupungissa vierailevilta. Siihen voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi, ja vastaaminen vie noin 5-10 minuuttia. Kyselyyn voi vastata anonyymisti, eikä tuloksista pysty tunnistamaan yksittäisiä vastaajia. Vastaajien kesken arvotaan 20 euron lahjakortti.

Tutkimushanke tuottaa laajasti tietoa muun muassa liikennekäyttäytymisestä, infrastruktuurista ja palveluista. Hankkeesta saatavaa tietoa hyödynnetään sähköpotkulautoihin liittyvien toimenpiteiden suunnittelussa. Hankkeessa ovat mukana Helsingin kaupunki, sähköpotkulautaoperaattorit sekä liikenne- ja viestintäministeriö.

Helsingin kaupunki julkaisee myöhemmin kesällä oman kyselyn, jossa kartoitetaan muun muassa pysäköintikokeilun toimenpiteitä sekä yleisiä mielipiteitä sähköpotkulaudoista.

Lisätiedot:

Sähköpotkulaudat Helsingissä -kysely
Uutinen 25.3.2022: Yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen pysäköintikokeilu alkaa keskusta-alueella