Työmaan sijainti kartalla.

Ylä-Malmin torin vesialtaan peruskorjaus alkamassa elokuussa

Ylä-Malmin torilla sijaitsevan vesialtaan peruskorjaus alkaa 22. elokuuta 2022 alkavalla viikolla. Vuonna 1990 valmistuneen altaan korjaamisesta on tullut aloitteita alueen asukkailta esimerkiksi OmaStadin kautta.

Ylä-Malmin torilla sijaitseva vesiallas on osa taideteosta, ja siihen sisältyy altaan sisä- ja ulkopuolella oleva veistos. Altaan vedenkiertojärjestelmä ei ole tällä hetkellä käytössä, sillä vedenkäsittelyjärjestelmä on käyttöikänsä päässä, eikä vedeneristys ole enää vedenpitävä.

Korjauksen aikana uusitaan vedenkäsittelyjärjestelmä ja vedeneristysratkaisu. Lisäksi altaan pintarakenteet uusitaan ja vesipatsaan kohdevalaisimet korjataan. Urakka alkaa 22. elokuuta 2022 alkavalla viikolla, jolloin työmaa-alue rajataan kokonaisuudessaan.

Katuja eikä torin liikennettä suljeta työmaan vuoksi. Torin keskelle rakennetaan sadesuoja, jonka voi kiertää jokaisesta suunnasta, eikä se estä kiinteistöihin pääsyä. Korkea sadesuoja kuitenkin aiheuttaa näköhaittaa sekä häiritsee jonkin verran vesialtaan vieressä olevien torikahviloiden toimintaa.

Töistä aiheutuu melua ja pölyä. Häiritseviä töitä tehdään arkipäivisin kello 7–18 välillä, ja ne kestävät syys-lokakuun ajan. Pölyä aiheuttavat työvaiheet pyritään tekemään sadesuojan sisällä. Tavoitteena on, että työt valmistuvat kokonaisuudessaan marraskuun 2022 lopussa.