Jätkäsaari, luistelu

Helsingin kaupungin hallinnoimat uimahallit ja sisäliikuntatilat suljettu, kulttuurikeskusten esitykset peruttu – kirjastot, museot ja nuorisotalot avoinna

Helsingin kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat ja uimahallit ovat suljettuina Etelä-Suomen aluehallintoviraston 23.12.2021 päätöksen mukaisesti 10.1.2022 saakka muilta paitsi alle 18-vuotiailta ohjattuun harrastustoimintaan osallistuvilta. Kirjastot, museot, nuorisotalot ja kulttuurikeskusten galleriatilat ovat avoinna kaikenikäisille.

Esityksiä ja muita yleisötilaisuuksia ei järjestetä 28.12.–17.1. aikana kulttuurikeskuksissa, kirjastoissa, nuorisotiloissa ja museoissa. Nyt tehdyillä päätöksillä tähdätään koronaviruksen leviämisen hillitsemiseen.

Uimahallit ja sisäliikuntatilat suljettuina 28.12.2021–10.1.2022

Helsingin kaupungin hallinnoimista liikuntapalveluista kiinniolo koskee sisäliikuntatiloja ja uimahalleja. Helsingin lapset ja nuoret ensin -periaatteen mukaisesti päätökset eivät kuitenkaan koske vuonna 2004 syntyneitä ja sitä nuorempia (18-vuotiaat ja sitä nuoremmat). Näin ollen lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta jatkuu, eli esimerkiksi uimakouluryhmät jatkavat toimintaansa. Ohjatussa harrastustoiminnassa edellytetään 16–18-vuotiailta koronapassia.

Sisäliikuntatiloissa sallittuja ovat myös kaikenikäisten ammattilaisurheilijoiden harjoittelu ja ammattilaisurheilun piiriin luettavat ottelut, kilpailut ja turnaukset, ilman yleisöä. Toisin kuin muilta 16-18-vuotiailta, ammattilaisurheilijoilta ei edellytetä koronapassia sisätiloissa.

Myös Kela-kuntoutujat ovat oikeutettuja uimahallien ja sisäliikuntatilojen palvelujen käyttämiseen.

Helsingin kaupungin sisäliikuntapaikkojen asiakkaiden kausi- ja sarjakorttien voimassaoloa jatketaan yhtä monella päivällä kuin sulkuaika estää korttien hyödyntämisen.

Ulkoliikuntapaikat kaikenikäisten käytettävissä

Tekojäät, tekonurmikentät ja muut ulkoliikuntapaikat ovat kaikkien käytettävissä. Ulkona ja pukukopeissa tulee kuitenkin muistaa riittävien turvavälien pitäminen ja ruuhkien välttäminen.

Kirjastot avoinna

Kirjastot ovat avoinna normaaliin tapaan, mutta niissä ei järjestetä yleisötilaisuuksia tai tapahtumia, kuten kirjailijavierailuja eikä ohjattua toimintaa yli 18–vuotiaille tai perheille. Päiväkoti- ja koululaisryhmät voivat vierailla kirjastoissa.

Joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat Helmet-kirjastoissa

Museot avoinna asiakasmäärärajoituksin  koronapassia edellytetään

Helsingin kaupunginmuseo, Ruiskumestarin talo ja HAM Helsingin taidemuseo ovat avoinna, mutta asiakasmääriä rajoitetaan ja koronapassia edellytetään 16 vuotta täyttäneiltä terveysturvallisuuden takaamiseksi. Kaupunginmuseo ja Ruiskumestarin talo ovat uudenvuodenaattona 31.12. avoinna klo 11–15 ja HAM klo 11.30–17. Uudenvuodenpäivänä 1.1. museot ovat suljettuina. Loppiaisena 6.1 museot ovat avoinna. 

Museoissa ei järjestetä tapahtumia, opastuksia tai työpajoja 28.12.2021–17.1.2022.

Nuorisotaloissa toiminta jatkuu normaaliin tapaan

Nuorisotalot ovat auki normaalisti kaikenikäisille nuorille. Nuorisotaloissa ei ole esityksiä, tapahtumia tai muita yleisötilaisuuksia 28.12.2021 -17.1.2022 aikana.

Kaikkien Helsingin nuorisotalojen aukioloajat löytyvät osoitteesta: nuorten.helsinki/tekemista-ja-paikkoja/meidan-paikat

Kulttuurikeskukset ovat rajoitetusti auki

Kulttuurikeskuksissa ei ole esityksiä 28.12.-17.1. aikana. Ohjattua harrastustoimintaa on vain vuonna 2004 syntyneille ja sitä nuoremmille (18-vuotiaat ja sitä nuoremmat), ei perheryhmille. Kulttuurikeskusten galleriatilat ovat avoinna kaikenikäisille.
Ohjatussa harrastustoiminnassa edellytetään 16–18-vuotiailta koronapassia.

Yleisiä terveysturvallisuusohjeita sovelletaan edelleen 

Museoissa edellytetään koronapassia 16 vuotta täyttäneiltä. Ohjatussa liikunta- ja kulttuuriharrastustoiminnassa edellytetään 16–18-vuotiailta koronapassia. Kaikissa Helsingin kaupungin sisätiloissa yli 12–vuotiaille suositellaan kasvomaskin käyttämistä, elleivät terveydelliset perusteet estä sen käyttämistä. Lisäksi sisätiloissa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä riittävästä etäisyydestä muihin.

Lisää aiheesta
Helsinki – ajankohtaista koronasta