Kasvomaskien pussitusta Stoassa.

Kirjasto kerää kasvomaskeja vähävaraisille

Helsingin kaupunginkirjasto on mukana kansalaisjärjestöjen kampanjassa, jossa kerätään ostettuja tai itsetehtyjä kasvomaskeja vähävaraisille jaettavaksi. Kaupunkilaiset voivat osallistua covid19-viruksen ehkäisemiseen nyt myös lahjoittamalla kasvomaskeja niille, joilla ei itsellään ole mahdollisuutta hankkia kasvosuojia.

Kaupunki avaa kahdeksaan kirjastoon maskien keräyspisteet 7.9.2020 alkaen. Kirjastot ovat: keskustakirjasto Oodi ja Etelä-Haagan, Itäkeskuksen, Jakomäen, Kallion, Kannelmäen, Pohjois-Haagan sekä Töölön kirjasto.

Nyt käynnistyvä maskien keräys on osa #kasvomaskitalkoot-kampanjaa, jonka järjestävät Helsingin kaupunki, Helsingin kirjastot, Diakonissalaitos, Marttaliitto, Naisten Valmiusliitto ja Tekstiiliopettajaliitto.

#kasvimaskitalkoot kannustaa ompelemaan kasvomaskeja, käyttämään niitä ja lahjoittamaan itsetehtyjä ja ostettuja kasvomaskeja vähävaraisille jaettavaksi. Kangasmaskien teossa suositellaan käyttämään Marttaliiton ompeluohjeita.

Diakonissalaitos jakaa maskit ja opastaa niiden käytössä
Kertakäyttömaskit tuodaan kirjastoon niissä pakkauksissa, joissa ne on ostettu kaupasta tai apteekista. 

Ostetut ja itsetehdyt kangasmaskit voi lahjoittaa pakattuina puhtaisiin muovipusseihin. Yhteen pussiin voi laittaa 1-2 maskia.

Diakonissalaitos toimittaa lahjoitusmaskit vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille Helsingissä. Samalla tarjotaan tukea ja opastusta maskien käyttöön.

Diakonissalaitoksen kampanjasivu
www.vapaaehtoistoiminta.hel.fi
www.martat.fi

Kuva: Virpi Peltola