Esiintyjä kulttuurikeskuksen lavalla. Lapset seuraavat katsomossa.

600 000 euron korona-avustus jaetaan 41 helsinkiläisen taide- ja kulttuuriyhteisön kesken

Nyt jaettu korona-avustus on osa vuosille 2022–2023 varattua, koronasta toipumiseen tarkoitettua 1 750 000 euron määrärahaa. Avustushakemuksia tuli määräaikaan mennessä kaikkiaan 236 kappaletta, ja haettu avustussumma oli yhteensä 6 851 279 euroa. Avustus oli haettavissa 13.-27.4.2022.

Avustuksella turvataan toiminnan jatkuvuutta
Myönnettävien avustusten käyttötarkoitukset vaihtelevat toimijan oman arvion mukaisesti. Avustuksella turvataan toiminnan jatkuvuutta, työllistetään, suunnitellaan ja toteutetaan taiteen ja kulttuurin ekosysteemin monimuotoista toimintaa.

Avustuksen jaossa pyrittiin huomioimaan ne toimijat, jotka ovat koronakriisin myötä kaikkein vaikeimmassa tilanteessa. Arvioinnissa kiinnitettiin ensisijaisesti huomiota koronan aiheuttamiin taloudellisiin seurauksiin, kuten liikevaihdon laskuun tai taloustilanteen heikkenemiseen ja toiminnan ammattimaisuuteen. Lisäksi huomioitiin muun muassa toiminnan saavutettavuutta, laatua ja monimuotoisuutta.

- Haetun avustussumman suuruus kertoo helsinkiläisen taide- ja kulttuurikentän merkittävästä tuen tarpeesta. Korona-aika tulee vaikuttamaan taide- ja kulttuurialojen toimintaympäristöihin vielä pitkään. Toiminta-avustuksen kaltaisella avustuksella pyrimme tukemaan toimijoita heidän parhaaksi katsomallaan tavalla. Jaettava summa on merkittävä, mutta kaikki hakijat eivät valitettavasti voi saada sitä summaa, mitä ovat hakeneet, toteaa kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Sirpa Asko-Seljavaara.