Kulttuurin ja vapaa-ajan palvelujen rajoitukset jatkuvat – uimahallit ja sisäliikuntatilat suljettuina suurelta yleisöltä 7.2. saakka 

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina 21.1. jatkaa kulttuurin ja vapaa-ajan palvelujen tarjontaan vaikuttavia rajoituksia. Uuden linjauksen johdosta Helsingin kaupungin hallinnoimat sisäliikuntatilat ja uimahallit ovat suurelta yleisöltä suljettuina 25.1.-7.2.2022.  
 
Vuonna 2003 ja tätä myöhemmin syntyneiden ohjattu harrastustoiminta, koululaisuinnit, lakisääteinen kuntoutus ja ammattilaisurheilu voivat jatkua tiloissa edelleen. Koronapassi vaaditaan 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta ohjattuun toimintaan osallistuvilta nuorilta. 
 
Kirjastot, museot, nuorisotalot ja kulttuurikeskukset ovat avoinna rajoituksin. Myös niissä voi jatkua 25.1.-7.2.2022 vuonna 2003 ja tätä myöhemmin syntyneille tarkoitettu ohjattu harrastustoiminta, kuten tanssi- ja lauluharrastukset sekä harrastajateatteri tai muu vastaava ryhmäharrastustoiminta.  

Kirjastot avoinna – yleisötilaisuuksia ei järjestetä  

Kirjastot ovat avoinna ja niissä voi asioida tavallisiin tapaan. Asiakkailta ei edellytetä koronapassia. Kirjastoissa ei järjestetä tammikuun aikana, eli 31.1.2022 saakka yleisötilaisuuksia tai tapahtumia, kuten kirjailijavierailuja, satutuokiota ja lukupiirejä, eikä ohjattua toimintaa perheille. Päiväkoti- ja koululaisryhmät voivat vierailla kirjastoissa.  

Museot avoinna  

Museot ovat avoinna, mutta niiden asiakasmäärää rajoitetaan terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä museovierailta edellytetään koronapassi ja sen esittämisen yhteydessä henkilöllisyys tarkistetaan. Helsingin kaupungin hallinnoimissa museossa ei järjestetä tapahtumia, opastuksia tai työpajoja tammikuun aikana.  

Nuorisotalot avoinna 

Nuorisotaloissa ei ole esityksiä, tapahtumia ja muita yleisötilaisuuksia tammikuun aikana. Ohjattua toimintaa on 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille. Ikärajaa on siis nostettu niin, että kaikki viime vuonna 18 vuotta täyttäneet voivat osallistua toimintaan. Koronapassi vaaditaan 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta ohjattuun toimintaan osallistuvilta nuorilta. 

Kulttuurikeskusten galleriatilat auki - ohjattua toimintaa nuorille 

Helsingin kaupungin seitsemän kulttuurikeskuksen esitykset on peruttu koronan leviämisen ehkäisemiseksi 28.2. asti. Caisan esitykset on peruttu 13.3. saakka. Taloissa järjestetään ohjattua harrastustoimintaa 2003 syntyneille ja sitä nuoremmille.  

Kasvomaskin käyttöä suositellaan sisätiloissa kaikille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille 

Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa kulttuurin ja vapaa-ajan sisätiloissa 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, elleivät terveydelliset perusteet estä sen käyttämistä. Liikuntasuorituksen aikana maskia ei tarvitse pitää. Myös hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen ja riittävän etäisyyden pitäminen toisiin asiakkaisiin ja henkilökuntaan on edelleen tärkeää. 

Lisätietoja verkkosivuilta

Sisäliikuntapaikat
Helmet.fi
Nuortenhelsinki.fi
Helsingin kaupunginmuseo
HAM Helsingin taidemuseo
Kulttuurikeskukset