Opaste Töölön kirjastossa ohjaa asiakkaan käsin pesuun.

Mahdollinen joukkoaltistuminen Töölön kirjastossa 7.9.

Töölön kirjastossa maanantaina 7.9. oleskelleella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Töölön kirjaston lukusalissa kyseisenä päivänä klo 9–13 ja kirjaston 4. kerroksessa klo 13–16 oleskelleet henkilöt ovat mahdollisesti altistuneet koronavirukselle. Heitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan 21.9. asti. Heidän tulee hakeutua koronavirustestiin, jos ilmenee lieviäkin oireita.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Tartunnan saaneella oli Koronavilkku-sovellus käytössä. Hän on syöttänyt sovellukseen avauskoodin ja varoittanut tällä tavoin kohtaamiaan Koronavilkun käyttäjiä nimettömästi mahdollisesta altistumisesta.

Helsinkiläiset ja Helsingissä asuvat voivat tehdä koronavirus-oirearvion osoitteessa Omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Helsinkiläisiä palvelee myös koronavirusneuvonta, p. 09 310 10024 (joka päivä klo 8–18).

Muiden kuntien asukkaiden tulee koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman asuinalueen terveyspalveluihin.
Lisää tietoa koronaviruksesta on osoitteissa www.thl.fi ja www.hel.fi/koronavirus.

Kirjastossa voi asioida turvallisesti koronaepidemian aikana. Turvaväleistä ja hygieniasta on huolehdittu monin eri tavoin. On tärkeää muistaa, että kirjastoon ei pidä tulla sairaana. Lue lisää korona-ajan turvallisesta asioinnista Helmet-kirjastoissa.