Nuorisotaloissa maksuttomia maskityöpajoja nuorille

Nuorisopalvelut järjestää kaikissa noin 60 yksikössään ympäri Helsinkiä maksuttomia maskityöpajoja, joissa nuoret voivat tehdä kestomaskin. Kussakin yksikössä pidetään yksi tai useampi työpaja. Pajoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

”Nuorisopalvelut pitää tärkeänä, että jokainen nuori voi liikkua turvallisesti hygieniasuosituksia noudattaen. Maskin käyttö ei saa olla kiinni perheen varallisuudesta tai mahdollisuuksista hankkia maskeja. Lisäksi nuorille tärkeä ekologisuusnäkökulma toteutuu monikäyttöisten, itsetehtyjen maskien avulla”, kertoo aluepäällikkö Tiina Hörkkö.

Aikaisempaa osaamista ompelusta ei tarvita, ohjaajat avustavat maskin teossa ja antavat opastusta sen oikeasta käytöstä ja puhdistuksesta. Nuorisotalot tarjoavat materiaalit ja työvälineet. Kukin osallistuja voi tehdä itselleen kaksi maskia.

Maskipajat suosittuja

Maskityöpajat ovat saaneet nuorten keskuudessa hyvän vastaanoton. “Monet haluisivat tehdä useammankin maskin ja on iloisesti yllättynyt omista taidoistaan. Nuoret ovat innostuneet monipuolisesta kangasvalikoimasta. Maskikin voi siis olla ulkoasultaan hieno”, kertoo kulttuurisen nuorisotyön koordinaattori Minna Kaljunen. “Ihanaa, että pääsee itse tekemään” “Kiva tehdä yhdessä” ovat pajoissa usein kuultuja kommentteja”, Kaljunen jatkaa.

Työpajoissa osallistujien turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota muun muassa noudattamalla turvavälejä.

Lisätietoja ja aikatauluja alueiden nuorisotalojen somekanavilta ja nettiosoitteesta munstadi.fi