Nuorten helsinkiläisten kuntavaalipaanelit Helsinki-kanavalla 4.3.

Helsinkiläiset poliittiset nuorisojärjestöt ovat perinteisesti järjestäneet vaalivuosina mittaviakin vaalipaneelikiertueita helsinkiläisissä oppilaitoksissa. Koronakeväänä 2021 kiertuetta ei kokoontumisrajoitusten vuoksi voida järjestää, mutta torstaina 4.3. nähdään Helsinki-kanavalla suorana lähetyksenä Tiivistämöltä kolme nuorten vaalipaneelia, joihin yleisökin voi osallistua Mentimeter-sovelluksen avulla.

Miten Helsingistä tehdään nuorille parempi kaupunki? Kunnallisvaaleissa äänestämällä ja politiikassa toimimalla voi vaikuttaa esimerkiksi nuorten koulutus- ja työmahdollisuuksiin, asumiseen, mielenterveyspalveluihin ja asukkaiden yhdenvertaisuuteen kaupungissa kaupungissa. Vaalipaneeleissa keskustelun teemoina ovat nuorten elämään vaikuttavat asiat ja nuoret panelistit ovat ehdolla kunnallisvaaleissa Helsingissä.

Päivän starttaa suomenkielinen paneeli klo 10, jonka juontaa Senni Moilanen (Allianssi ry). Ruotsinkielisen paneelin klo 14 juontaa Alexandra Wegelius (FSS) ja päivän huipentaa suomen- ja englanninkielinen paneeli klo 17, jonka juontaa Valtteri Törmänen (Allianssi ry). Paneelit julkaistaan tallenteina helsinkikanavalla tilaisuuden jälkeen.

Paneelit järjestävät Helsingissä toimivat Helsingin Kokoomusnuoret ry, Helsingin sosiaalidemokraattinen Nuorisopiiri ry, Helsingin Vasemmistonuoret ry, Helsingin Vihreät Nuoret ry, Liberaalinuoret ry, Keskustanuorten Helsingin piiri ry sekä Svensk Ungdom i Helsingfors. Vallitsevin kokoontumisrajoitusten vuoksi kaikista järjestöistä ei ole edustajaa kaikista paneeleista, mutta kaikki järjestöt ovat edustettuina päivän kuluessa. Mukana järjestämässä ovat Helsingissä toimivat poliittiset nuorisojärjestöt, joihin on saatu yhteys ja jotka ovat halunneet sitoutua mukaan järjestämiseen. Lisäksi tapahtuman järjestämisessä ovat mukana yhteistyössä Helsingin kaupungin nuorisopalvelut, AllianKuva: unsplash.comssi ry ja Finlands Svenska Skolungdomsförbund (FSS).

Helsinki-kanava

Kuntavaalit

Kuva: unsplash.com

Uutinen julkaistu 23.2. ja tuoreutettu 4.3.