Piirroskuva, jossa pupu ja tipu toivottavat hyvää pääsiäistä

Poikkeusolojen pääsiäisenä puuhataan pienessä piirissä ja huolehditaan terveysturvallisuudesta

Fallkullan kotieläintila, museot, sisäliikuntapaikat, uimahallit ja kulttuurikeskukset ovat vallitsevan koronatilanteen vuoksi suljettuina huhtikuun loppuun saakka. Pääsiäisvapaista voit kuitenkin nauttia kaupungin lukuisilla ulkoliikuntapaikoilla tai vaikkapa tutustumalla kaupunkipyörän selässä kiehtoviin kulttuurikohteisiin. Lisälukemista voit piipahtaa hakemassa pääsiäislauantaina suurimmista kirjastoista.

Keskustakirjasto Oodi, Itäkeskuksen, Kallion, Pasilan, Rikhardinkadun, Töölön ja Vuosaaren kirjastot ovat pääsiäisen aikaan avoinna lauantaina 3.4.2021. Huomaa, että kirjastot tarjoavat palvelua vain rajoitetusti, esimerkiksi kaikki kokoontumis- ja kokoelmatilat ovat suljetut.

Kun tulet kirjastoon

- käytä kasvomaskia
- huolehdi käsihygieniasta
- pidä muihin vähintään kahden metrin turvavälin

Lisätietoa kirjastojen korona-ajan palveluista löydät täältä.

Ohjelmaa kotisohvan vallanneille

Pääsiäisen parhaat etätapahtumat löytyvät täältä. Lapsille on tarjolla pääsiäismunien etsintää Veera-robotin kanssa keskustakirjasto Oodissa. Vanhempia viihdyttävät muun muassa Suomiräpin renessanssimies Eevil Stöö & Aivovuoto pääsymaksuttomalla ja ikärajattomalla stream-keikallaan. Aikamme outo arki aukeaa eteesi Helsingin kaupunginmuseon ja HAM Helsingin taidemuseon verkkonäyttelyssä, joka koostuu korona-aikana kuvatuista videosta ja valokuvista. Klassisen taiteen ystäviä hemmotellaan Kansallisoopperan Carmen-oopperan taltioinnilla vuodelta 2017.

Patsastelua kaupunkipyörän selässä

Helsingissä pääsee kaupunkipyörällä polkemaan paikasta toiseen tästä päivästä, 1.4., alkaen. Tee pyörällä kulttuurikierros ja ajele Helsingin katukuvaa koristavalta patsaalta toiselle. Lisätietoa HAM Helsingin taidemuseon omatoimisista veistoskierroksista täältä ja kaupunkipyöristä täältä.

Muista huolehtia terveysturvallisuudesta myös pääsiäisenä

- turvavälin muihin tulee olla vähintään kaksi metriä
- kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikilta yli 12-vuotiailta julkisissa tilaoissa
- hyvästä käsihygieniasta tulee huolehtia
- yski tai aivasta hihaan, jos sinulla ei ole nenäliinaa
- älä järjestä yksityistilaisuuksia. Yksityinen kokoontuminen tarkoittaa myös perhetapahtumia

Lisätietoa Helsingissä voimassa olevista keskeisistä suosituksista ja rajoituksista