Ohjelmahaku Iloa kaamokseen 20.–29.11.2020 on auki

Helsingin kaupunki järjestää marraskuisen ”Kaamos” -tapahtumakokonaisuuden 20.–29.11.2020. Haluamme tuoda kaamokseen yllätyksiä arkiseen aikaan ja paikkaan; kohtaamisia, syitä pysähtyä tai lähteä ulos. Ohjelma, teokset ja esitykset tapahtuvat ulkona paikoissa, jotka kenties ohitamme nopeasti syksyn pimeydessä.

Kaamos on kaikkialla, niinpä ohjelmaa on löydettävissä useammasta paikasta mm. Kanneltalon Sitratorilta, Malmitalon etupihalta, kulttuurikeskus Stoan aukiolta ja keskusta-alueella kaupungintalon ympäristöstä. Tapahtumakokonaisuus elää paikkakohtaisesti ja vaihtelee kestoltaan yhdestä kahteen päivään per tapahtumapaikka. Ohjelma on kaikille avoin ja maksuton.

Ohjelmahaku

Etsimme avoimella haulla helsinkiläisiä kulttuurin, taiteen sekä liikunnan toimijoita yllätysten, valon ja lämmön toteuttajiksi. Tapahtumakokonaisuuden ideahaku on avautunut ja ehdotuksia otetaan vastaan tällä lomakkeella 4.10.2020 saakka.

Helsinkiläiset järjestäjätahot, niin yksityiset, yhteisöt kuin yritykset ympäri kaupunkia voivat tarjota sisältöehdotuksia osaksi ohjelmaa ja toimivat myös ehdotusten tuottajina. Sisältöideoita voi antaa laajalla skaalalla – lyhyestä runonlausunnasta, kävelykierroksesta tai tanssisoolosta jopa päiviä kestävään tilataideteokseen.

Emme rakenna uutta kaupunkifestivaalia tai isoa yleisötapahtumaa, joten kaikki ideat - pienetkin ovat tervetulleita! Huomiona, että ohjelma tullaan toteuttamaan ulkotiloissa koronarajoitukset huomioiden ja turvavälit mahdollistaen.

Tuotantoraha

Tuotantoraha on tarkoitettu ohjelman suunnittelu- ja toteutuskustannuksiin. Helsingin kaupunki vastaa sähkö-, turvallisuus-, vartiointi- ja markkinointikustannuksista sekä tapahtumaluvista.

Hakuun voi ilmoittautua oheisella lomakkeella ja samalla esittää haettavan tuotantorahan suuruus ja perustella se. Myönnettävät rahasummat vaihtelevat 200–3000 euron välillä.

Aikataulu

Ohjelmahaku alkaa 23.9.2020 ja päättyy 4.10.2020. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti viikolla 42. 

Valintakriteerit

Valintakriteereitä ovat mm: paikallisylpeyttä lisäävä, teemaan istuva, vastuullinen sekä helposti saavutettava (sekä teknisesti että ajallisesti) ja ulkotilassa toteutettava. Toiveena on, että teokset olisivat mahdollisuuksien mukaan koettavissa myös vuorokauden eri aikoina. Esimerkiksi promootiot eivät täytä em. kriteereitä.

Ohjelmaraati

Ohjelmaraati valitsee saapuneista hakemuksista toteutettavat ehdotukset ja pidättää oikeuden muuttaa tuotantorahan määrää. Raadin jäsenet ovat: muusikko Jesse Essel ”Grande Mahogany”, designjohtaja Hanna Harris, tuottaja Joni Käenmäki, luova johtaja Ramon Maronier, yrittäjä Anna Moilanen, taiteilija Anne Naukkarinen, tuottaja Sanna Nuutinen ja tuottaja Liisa Paatsalo.

Markkinointi ja viestintä

Helsingin kaupunki markkinoi ja viestii tapahtumakokonaisuudesta omissa kanavissaan. Helsingin kaupunki pidättää oikeuden muokata ilmoitettuja tapahtumatietoja. Valitut sisällöt tulevat osaksi Helsingin kaupungin tekemää markkinointiviestintää.

Valitut sisällöntuottajat sitoutuvat viestimään tapahtumasta omissa kanavissaan ja liittämään niihin myöhemmin toimitettava(t) #hastag(it) ja/tai ohjelmalinkin.

Laskutus

Maksuohjeet lähetetään valituille myöhemmin. Laskutus/palkkio toimitetaan yhdessä erässä heti tapahtuman jälkeen (yhden toimijan toimesta, koko työryhmän puolesta). Raha ei ole verotonta tuloa.

Myönnettävään summaan tulee tarvittaessa lisätä arvolisävero ja palkkion (työnkorvaus) ollessa kysymyksessä, pidätetään rahasta ennakonpidätystä verokortin mukaisesti. 

Kuva: Samuli Vienola

Uutinen julkaistu 23.9. ja tuoreutettu 1.10.