Romanimusiikin ja -kulttuurin illassa keskustellaan avoimesti romanikulttuurista

Helsingin kaupungin romaninuorisotyö järjestää yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulun kanssa kaikille avoimen romanikulttuurin ja -musiikin illan 6.4. klo 18 alkaen Pasilan kirjastossa, jossa muun muassa keskustellaan avoimesti ja osallistavasti romanikulttuurista nuorten kanssa.

Tapahtuma on avoin kaikille ja keskusteluun voi myös yleisö vapaasti osallistua esittämällä kysymyksiä. Keskustelun on tarkoitus tutustuttaa yleisö romanikulttuuriin. Tilaisuuden alustaa Diakonia-ammattikorkeakoulun asiantuntija Mertsi Ärling. Tapahtuma on osa kansainvälistä 8.4. vietettävää romanipäivää.

Ohjelmassa on luvassa keskustelutilaisuuden lisäksi myös nuorten solistien esittämää romanimusiikkia, taidenäyttely, jossa on esillä Valfrid Åkerlundin ja Hilkka Lindgrenin taideteoksia sekä muotinäytös, joka esittelee romanimuotia eri vuosikymmeniltä. Tapahtuma striimataan romaninuorisotyön Facebook-sivuille.

Romanimusiikin ja -kulttuurin ilta nivoutuu osaksi isompaa konserttitapahtumaa, joka järjestetään perjantaina 8.4. Tikkurilan kirkossa Vantaalla klo 17 alkaen. Kaikille avoimessa konsertissa esiintyy kuoro ja orkesteri. Romaninuorisotyö järjestää molempia tapahtumakokonaisuuksia yhteistyössä Vantaan kaupungin, Romano Missio ry:n, Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa. 

Lisätiedot:
tapahtumat.hel.fi/events 

Uutinen on julkaistu 30.3. ja sitä on päivitetty 5.4.