Kuvassa on nuori nainen joka on menossa tanssitunnille

Loma se on kivempikin syysloma – Helsinki on täynnä ohjelmaa ja tekemistä koulujen syyslomalla

Helsingissä on syyslomalaisille tarjolla monenlaista nähtävää, koettavaa ja tekemistä sillä kaupunki järjestää ohjelmaa koululaiselle ja vähän vanhemmillekin 12.–16.10.2020. Toimintaa löytyy ympäri kaupunkia – pihasuunnistuksesta Vuotalon ympäristössä muumit-aiheiseen sanataidetyöpajaan ja mykkäelokuviin Oodissa! Tapahtumapaikkoja ovat museot, kulttuurikeskukset, kirjastot, nuorisotalot ja liikuntapaikat. Koko syyslomatarjonta on koottu nuorten munstadi.fi-sivustolle.

Vietä syyslomasi luovuuden pyörteissä

Museoiden lukuisat näyttelyt tarjoavat keskustelun aiheita ja elämyksiä. HAM Kaupungin taidemuseossa voi tutustua mm. sukupuolirooleja ja yhteiskuntaa ei-ihmiskeskeisyyden näkökulmasta käsitteleviin Sukupuolen sotkijat ja Gustafsson&Haapoja: Museum of Becoming –näyttelyihin. Aina ajankohtaisen Tove Janssonin freskoja voi ihailla HAM Gallerian uudistetussa ripustuksessa. Vilho Lammen näyttelyn aiheet ovat Limingasta.
Ratikkamuseossa ja Helsingin kaupunginmuseossa pääsee aikamatkalle menneeseen esimerkiksi istahtamalla vanhan ratikan kyytiin tai vierailemalla Valitut palat näyttelyn 50-luvun kodissa. Pysyväisnäyttely Aikakone herättää eloon Signe Branderin sadan vuoden takaiset valokuvat Helsingistä.

Syyslomaviikolla Hakasalmen huvilaan avautuu uusi näyttely: Ismo Hölttö: Kohtaamisia 60-luvun Helsingissä kertoo valokuvin nuoren taiteilijan näkemyksiä kotikaupungistaan. Kruunuhaan katukuvassa näkyvä näyttely Kruunuhaan kortteleissa tuo nostalgisia välähdyksiä kaupunginosan historiasta valokuvin päällystettyjen sähkökaappien avulla.

Helsingin nuorisotiloissa löydät elämyksiä kaikissa väreissä!

Myös nuorisotaloissa tapahtuu syysloman aikana, niissä voi kokata, pelata, tanssia ja tehdä oman koreografien tai esimerkiksi katsoa elokuvia. Tarjolla on myös erilaisia turnauksia, maskityöpajoja, skeittikerhoja, retkiä ja paljon muuta avointa toimintaa.
Tiivistämön interaktiivinen Syyslomachillaus striimataan verkkoon ja mukana ovat mm. Seksikäs Suklaa, Sakkeking, Madboiali ja MolyBros. Kannelmäen nuorisotalon valopajassa pääsee mukaan suunnittelemaan ja toteuttamaan Sitratorille valoteoksen, joka paljastetaan myöhemmin yleisölle.

Lähde elämysmatkalle Oodiin, lähikirjastoon tai kulttuurikeskukseen!

Malmin Megahässäkkä Malmitalolla on syyslomaviikon hauskin nuorten tapahtuma. Kanneltalon syysloma lupaa nuorille toiveleffoja sekä Harry Potter-aiheiset etkot sekä jatkot sushia tehden. Kino Reginassa nähdään mm. Chaplinin mykkäelokuvia elävän pianomusiikin säestyksellä ja Malmitalon Kino Helios tarjoaa juuri ensi-iltansa saaneen Tove Janssonista kertovan TOVE - elokuvan erikoisnäytöksen, paikalla on elokuvan käsikirjoittaja Eeva Putro.

Muumit ovat aiheena Malmitalolla, Kanneltalolla, Annantalolla, Vuotalossa ja Keskustakirjasto Oodissa koko perheelle tarkoitetussa lukuesityksessä ja sanataidetyöpajassa. Omatoimista tai ohjattua pihasuunnistusta harrastetaan Annantalon, Kanneltalon ja Vuotalon pihoilla rasteja etsien. Keskustakirjasto Oodin Leikkipuisto Lorussa suunnistuksen teemana ovat eläimet.
Annantalon syysloma huipentuu Valtakunnalliseen Satupäivään jota juhlitaan syyslomaviikon päätteeksi. Stoa täyttyy Afrikka-teemaisesta ohjelmasta keskiviikosta lauantaihin Africa in East Helsinki – tapahtuman merkeissä.

Tapanilan kirjastoissa kuvataan Tik Tok-videoita, tehdään animaatioita ja tutustutaan optisiin leluihin ja pelataan yhdessä mm. kirjaston Nintendo Switchillä valkokankaalla. Pelit ovat aiheena myös syyslomaviikon Rocket League – turnauksessa Malmin kirjastossa. Kannelmäen kirjastossa voi tehdä eläinorigameja. Töölön kirjastossa piirretään sarjakuvia ja opastusta piirtämisen saloihin antaa paikalla oleva sarjakuvaopettaja.

Syysloma hikiliikkujan temppelissä?

Liikuta itseäsi Liikuntamyllyssä tai muissa kaupungin lähiliikuntapaikoissa. Varaslähdön syyslomaan voi ottaa Itäkeskuksen vesiliikuntapäivillä jo syyslomaviikkoa edeltävänä sunnuntaina. Tarjolla on mm. Wibit Aguatrack vesiliikuntarata, vesijumppaa, sup-lautailua ja melontaa sekä merenneitouintia.
Liikuntamyllyn yläasteikäisten FunAction-tapahtumassa harrastetaan mm. kiipeilyä, strength-jumppailua, venyttelyä. Odotettavissa myös yllätysohjelmaa!

Kaupunki täynnä tekemistä: munstadi.fi

Syyslomatarjonta on kokonaisuudessaan osoitteessa munstadi.fi josta löytyy myös tarkemmat tiedot ohjelmasta. Suureen osaan tapahtumista on vapaa pääsy, joihinkin tulee ilmoittautua ennakkoon. Ohjelmamuutokset ovat mahdollisia.

Olemme huomioineen asiakkaidemme turvallisuuden korona-aikana. Kaikissa kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa, sisäliikuntapaikoissa, museoissa ja nuorisotaloissa toimintaa on mukautettu niin, että lähikontakteja vähennetään esimerkiksi tilajärjestelyillä, suojaplekseillä, ryhmiä pienentämällä tai itsepalvelua lisäämällä. Tapahtumissa ja toimipaikoissa noudatetaan turvavälejä ja toimitaan viranomaisten koronaan liittyvien ohjeiden mukaisesti. Suosittelemme asiakkaillemme maskien käyttöä THL:n ohjeisiin perustuen.

Linkki: Laajennetut maskisuositukset kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalla

Linkki: Näin huolehdimme turvallisuudesta korona-aikana

Kuva: Helsingin kaupunki