Nainen ompelee kasvomaskia ompelukoneella

Töölön kirjasto ja Marttaliitto järjestävät kasvomaskityöpajoja

Töölön kirjastossa pidetään syys-lokakuussa viisi kasvomaskityöpajaa, joissa Marttaliiton edustaja opastaa maskin valmistuksessa. Kirjasto tarjoaa käyttöön ompelukoneen ja tarvittavat materiaalit. Pajat ovat maksuttomia. Opastusta järjestetään tiistaisin 29.9., 6.10., 13.10., 20.10. ja 27.10. kelllo 15-18. Opastuskielet ovat suomi, ruotsi ja englanti. Kuhunkin pajaan otetaan kerrallaan kuusi osallistujaa. Kahden ommellessa, muut voivat odotella vuoroaan kirjastossa. Pajaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Kasvomaskikeräys meneillään kahdeksassa kirjastossa

Kaupunginkirjasto on mukana kansalaisjärjestöjen kampanjassa, jossa kerätään ostettuja tai itsetehtyjä kasvomaskeja
vähävaraisille jaettavaksi. Mukana olevat kirjastot ovat: keskustakirjasto Oodi ja Etelä-Haagan, Itäkeskuksen, Jakomäen, Kallion, Kannelmäen, Pohjois-Haagan sekä Töölön kirjasto.

Kaupasta tai apteekista ostetut kertakäyttömaskit tuodaan kirjastoon niissä pakkauksissa, joissa ne on ostettu. Itsetehdyt ja ostetut kangasmaskit voi lahjoittaa pakattuina puhtaisiin muovipusseihin. Yhteen pussiin voi laittaa 1-2 maskia.

Diakonissalaitos toimittaa lahjoitusmaskit vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille Helsingissä. Samalla tarjotaan tukea ja opastusta maskien käyttöön.

Sekä kasvomaskityöpajat että kasvomaskikeräys ovat osa Helsingin kaupungin, Helsingin kaupunginkirjastojen, Diakonissalaitoksen, Marttaliiton, Naisten Valmiusliiton ja Tekstiiliopettajaliiton #kasvomaskitalkoot-kampanjaa.