Pirkkolan uimahalli

Uimahallit, kuntosalit ja sisäliikuntapaikat avaavat ovensa – myös kirjastot, nuorisotalot ja museot ovat avoinna

Helsingin kaupungin hallinnoimat uimahallit, kuntosalit ja muut sisäliikuntatilat avaavat ovensa tiistaina 1. helmikuuta. Myös kirjastot, museot ja nuorisotalot ovat avoinna normaalien aikataulujen mukaisesti. Kulttuurikeskuksissa Annantalossa, Caisassa, Kanneltalossa, Malmitalossa, Maunula-talossa, Stoassa ja Vuotalossa galleriat ovat avoinna ja esitykset alkavat maaliskuusta alkaen. Savoy-teatterin esitykset jatkuvat helmikuussa rajoitusten puitteissa.

Kaikissa Helsingin kaupungin sisätiloissa toimitaan edelleen terveysturvallisesti. Kaikissa sisätiloissa yli 12-vuotiaille suositellaan kasvomaskin käyttämistä, elleivät terveydelliset perusteet estä sitä. Lisäksi sisätiloissa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta sekä riittävästä etäisyydestä muihin.

Tartuntatautilain 58 d pykälän mukaisesti kulttuurin ja vapaa-ajan sisätiloissa toiminta järjestetään siten, että asiakkaiden ja toimintaan osallistujien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa riskiä voidaan ehkäistä. Tarvittaessa sisätiloissa rajoitetaan asiakasmäärää, kävijöiden osallistumista porrastetaan ja asiakaspaikkojen sijoitteluun tehdään järjestelyjä.

Koronapassi ei enää edellytyksenä Helsingin kaupungin uimahalleissa, museoissa ja yleisötilaisuuksissa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on tiistaina 1.2. käsitellyt koronapassin jatkokäyttöä kaupunkien palveluissa. Ryhmä päätyi linjaamaan, että koronapassia ei toistaiseksi edellytetä sisäänpääsyn ehtona. Tilannetta arvioidaan uudelleen valtakunnallisia koronapassia koskevien linjausten tarkentuessa. Koronapassia ei näin ollen enää edellytetä Helsingin kaupungin hallinnoimissa liikuntatiloissa, museo- ja kulttuuritiloissa tai yleisötilaisuuksissa.

Uimahallit, kuntosalit ja muut sisäliikuntatilat avoinna kaikille

Etelä-Suomen aluehallintovirasto antoi 31.1. uusimmat koronan leviämisen ehkäisemiseen liittyvät päätöksensä. Päätöksen mukaan sisäliikuntatilat ovat 1.2. alkaen jälleen avoimia kaikenikäisille. Kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminnan yleisön osalta noudatetaan aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevia päätöksiä, eli ainoastaan istumapaikalliset enintään 50 hengen tilaisuudet ovat sallittuja.

Ulkoliikuntatiloissa voi kaikenikäisten harrastaminen jatkua tavalliseen tapaan ja niissä ovat myös yleisötilaisuudet sallittuja, eikä yleisömäärää ole rajoitettu. Ulkona toteutuvissa yleisötilaisuuksissa tulee noudattaa terveysturvallisuusohjeita eli turvavälien pitämisen ja käsihygieniasta huolehtimisen tulee olla mahdollista.

Harrastustoiminnassa on noudatettava seuraavia terveysturvallisuusohjeita:

 • Harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa.
 • Vältetään kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa.
 • Harrastustoimintaan ei osallistuta flunssaoireisena.
 • Harrastustoiminnassa noudatetaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta.
 • Asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden lähikontaktin aiheuttamaa tartunnan riskiä ehkäistään. Toimija voi toteuttaa velvoitteensa asiakasmäärää rajoittamalla, asiakaspaikka- tai tilajärjestelyin taikka muulla toimintansa erityispiirteet huomioon ottavalla tavalla.
 • Harrastustoiminnassa vältetään tarpeetonta fyysistä kontaktia.
 • Mahdolliset osallistujapaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu järjestetään mahdollisimman väljästi.
 • Vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana.
 • Kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminnan yleisön osalta noudatetaan aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevia päätöksiä, eli ainoastaan istumapaikalliset enintään 50 hengen tilaisuudet ovat sallittuja.
 • Kaikkia harrastustoimintaan osallistuvia ohjeistetaan noudattamaan annettuja terveysturvallisuusohjeita.
 • Ohjeistamisesta ja ohjeiden noudattamisen valvonnasta vastaa aina toiminnan järjestäjä.

Ulkotiloissakin tapahtuvassa harrastustoiminnassa on suositeltavaa soveltavin osin noudattaa yllä kuvattuja periaatteita.

Liikunnan kausi- ja sarjakorttien voimassaoloa jatketaan

Helsingin kaupungin liikunnan kausi- ja sarjakorttien voimassaoloa jatketaan yhtä monella päivällä kuin sulkuaika estää korttien hyödyntämisen. Helsingin kaupungin liikuntapalveluiden ryhmäliikunnan kurssit alkavat 7.3. alkaen.

Kirjastot avoinna kaikille

Kirjastoissa kaikki palvelut ovat auki kaupunkilaisille. Kirjastojen tiloja voi varata 1.2. alkaen, ja myös lähiopastukset ja ryhmävierailut ovat mahdollisia. Yleisötilaisuuksia järjestetään tämänhetkisten rajoitusten puitteissa, eli tilaisuuteen voi osallistua korkeintaan 50 henkilöä ja heillä tulee olla istumapaikat. Kirjastoissa noudatetaan asiakasmäärärajoituksia ja muita järjestelyjä, jotta lähikontaktin aiheuttamaa tartunnanriskiä voidaan pienentää.

Sakarinmäen kirjasto on suljettu ja Myllypuron sekä Roihuvuoren kirjastojen aukioloja on supistettu ajalla 19.1. – 16.3.

Nuorisotalot ovat avoinna

Eri puolilla Helsinkiä on noin 70 nuorisotaloa. Nuorisotaloille pääsee viettämään aikaa ja harrastamaan esimerkiksi skeittausta, pelaamista ja taidelajeja. Nuorille järjestetään jälleen helmikuusta alkaen leiritoimintaa ja korkeintaan 50 hengen istumapaikallisia yleisötilaisuuksia. 

Museot ovat avoinna

Helsingin kaupunginmuseo ja HAM Helsingin taidemuseo ovat avoinna. 

Helsingin kaupunginmuseossa jatkuu vielä helmikuun ajan Armas Tallinna – tarinoita naapurista -näyttely, jossa pääsee kurkistamaan helsinkiläisten kertomuksiin Tallinnasta 1980-luvulta tähän päivään. Myös Lasten kaupunki on auki. Kaupunginmuseoon on aina vapaa pääsy.

HAM Helsingin taidemuseossa jatkuu Greta Hällfors-Sipilä & Sulho Sipilä -näyttely. Perjantaina 4.2. avautuu Esineiden kesken -näyttely, joka esittelee viimeisen kymmenen vuoden aikana HAMin kokoelmaan hankittuja teoksia dialogissa virolaisten nykytaiteilijoiden teosten kanssa. Lauantaipajat ja opastukset jatkuvat 5.3. alkaen. HAMiin pääsee 24.3. asti normaalihintaisella pääsylipulla kaksi yhden hinnalla.

Kulttuurikeskuksissa esitykset alkavat maaliskuussa, Malmitalon Kino Helioksen näytökset ja Savoy-teatterin esitykset alkavat jo helmikuussa

Annantalossa, Caisassa, Kanneltalossa, Malmitalossa, Maunula-talossa, Stoassa ja Vuotalossa esitykset alkavat 1.3. Savoy-teatterissa tullaan toteuttamaan jo helmikuun aikana korkeintaan 50 hengen istumapaikallisia esityksiä.  Malmitalon elokuvateatteri Kino Helioksen näytökset alkavat helmikuussa. Lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu rajoitusten puitteissa ja kurssi- ja opetustoiminnassa voidaan jälleen käynnistää perheryhmien toiminta. Kulttuurikeskusten galleriatilat ovat avoinna ja niissä oleviin näyttelyihin pääsee tutustumaan maksutta.

Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset