Nainen jumppaamassa kuntosalilla.

Uusia koronaepidemian hillitsemiseen tähtääviä rajoituksia ja suosituksia voimaan kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa 

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 19.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Kirjastot, kulttuurikeskukset, museot, nuorisotalot ja liikuntapaikat pysyvät auki. Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu enintään 20 henkilöön ja aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta perutaan ajalla 23.11.-13.12.2020.

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Päätöksillä reagoidaan epidemian leviämisen uhkaan. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan tarvittaessa.

Museoavoinna 

Kaupunginmuseo, HAM Helsingin taidemuseoRatikkamuseo ja Hakasalmen huvila ja niiden näyttelyt ovat avoinna normaalisti. Kaupunginmuseon pikkuisten joulu 28.11. perutaan, ja muiden tapahtumien toteuttamisen mahdollisuutta selvitetään. Ajankohtaisin tieto museoiden toiminnasta löytyy kaupunginmuseon, HAMin, Ratikkamuseon ja Hakasalmen museon verkkosivuilta.   

Nuorisotalot ja kirjastot avoinna

Nuorisotalojen avointa toimintaa ja pienryhmätoimintaa jatketaan. Nuorisotiloissa ei järjestetä kaupungin itse toteuttamia eikä muiden toimijoiden järjestämiä yli 20-hengen yleisötapahtumia. Toiminnassa noudatetaan kaikkia korona-ajan ohjeita.

Järjestöjen toimintaa nuorisopalveluiden tiloissa koskevat ohjeistukset:
Lasten ja nuorten pysyvä harrastustoiminta voi jatkua normaalisti. Yli 20 hengen tapahtumia ja kokoontumisia ei tule järjestää. Nuorisopalveluiden tiloissa on voimassa yläkouluikäisiä ja sitä vanhempia koskeva kasvomaskisuositus ja tiloissa tulee noudattaa voimassa olevia turvallisuussuosituksia. Järjestöt vastaavat itse omasta toiminnastaan nuorisopalveluiden tiloissa.

Kirjastot pysyvät avoinna ja niissä noudatetaan kaikkia korona-ajan ohjeita. Uusien rajoitusten mukaisesti myös kirjaston sisätiloissa tapahtumien osallistujamäärä rajoitetaan 20 henkeen. Opintosalien istumapaikkoja vähennetään. Kirjastojen vuokrattavissa tiloissa järjestettävien yksityistilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön tai tilasta riippuen sen alle, jos turvallisuusohjeiden toteutumista ei voida taata 10 hengelle. Lisätietoa helmet.fi-sivuilta. 

Kulttuurikeskusten ja kaupunginorkesterin yli 20 hengen yleisötilaisuudet perutaan tai siirretään 

Kulttuurikeskusten (Caisa, AnnantaloKanneltalo, Malmitalo, Maunula-taloSavoy-teatteri, Stoa, Vuotalo) ja kaupunginorkesterin yli 20 hengen yleisötilaisuudet sisätiloissa siirretään tai perutaan. 

Aikuisten ja lasten harrastustoiminta jatkuu kulttuurikeskuksissa turvallisuusohjeet huomioiden ja niin, etteivät ryhmät sekoitu toisiinsaMyös Annantalossa lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu normaalisti. 

Kulttuurikeskusten vuokratiloissa pidettävien yksityistilaisuuksien osallistujamäärä rajataan korkeintaan 10 henkilöön tai tilasta riippuen sen alle, jos turvallisuusohjeiden toteutumista ei voida taata 10 hengelle.

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksiin rajoituksia  

Kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona. Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia. 

Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harrastukset suoritetaan toistaiseksi vain omassa harrastusryhmässä. Muissakin aikuisten harrastuksissa toiminta pidetään vain omassa harrastusryhmässä ja -joukkueessa. Otteluita tai kilpailuja ei järjestetä. Aikuisten harrastusjoukkueiden alueellinen sarjatoiminta keskeytetään. 

Kaupungit lähettävät seuroille asiasta tarkemmat ohjeet ja peruuttavat aikuisten harrastustoiminnan joukkue- ja kontaktilajien vuorot ko. ajalta.  

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Rajoitus ei koske toimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan.

Tarkempia tietoja liikuntaan liittyvistä rajoituksista täältä

Helsingin kaupungin tiedote koronakoordinaatioryhmän uusista rajoituksista