Kuvassa matkapuhelin, jonka näytössä uuden Liikuntaluuri -puhelinpalvelun numero.

Uusi ja maksuton Liikuntaluuri tarjoaa henkilökohtaista ohjausta Helsingin liikuntamahdollisuuksien pariin

Helsingin liikuntapalvelut avaa alkuvuodesta 11. tammikuuta uuden puhelinpalvelun, Liikuntaluurin, joka tarjoaa kaupunkilaisille tietoa ja tukea sekä kannustusta liikkumismahdollisuuksiin liittyen. Palvelu on tarkoitettu kaikille kaupunkilaisille, jotka voivat puhelinpalvelun avulla saada liikunta-alan asiantuntijan apua mieltä askarruttaviin liikkumiseen liittyviin kysymyksiin.

Vuoden 2021 kesäkuun ajan Liikuntaluuri on auki ma-to klo 13.00-15.30, heinäkuun ajan kiinni, ja elokuussa jälleen auki ma-to 13.00-15.30.

Liikuntaluurin myötä kaupunkilaiset voivat löytää entistä paremmin liikuntapalveluiden pariin ja lähteä myös omatoimisesti liikkeelle. Olipa kyseessä sitten ohjattuun liikuntaan liittyvät kysymykset, liikkumisen aloittamiseen ja itselle sopivan liikuntamuodon löytämiseen liittyvät haasteet, liikuntasuositukset, tai kaupungin sisä- ja ulkoliikuntamahdollisuuksin liittyvät kysymykset, Liikuntaluuri tarjoaa mahdollisuuden jutella liikunta-alan asiantuntijan kanssa ja saada vinkkejä liikkumisen lisäämiseen arjessa.

”Uusi ja maksuton Liikuntaluuri tulee parantamaan jo olemassa olevaa liikuntaan liittyvää neuvontaa, asiakasohjausta ja palvelutuotantoa. Palvelun tavoitteena on myös madaltaa kynnystä hakeutua meidän omien liikuntapalveluiden pariin. Tällaisina poikkeusaikoina ne hyväksi ja omaksi todetut tavat liikkua eivät välttämättä olekaan aina mahdollisia, joten Liikuntaluurin avulla haluamme myös auttaa kaupunkilaisia löytämään mahdollisimman helposti uusia, itselle sopivia tapoja liikkua”, sanoo kaupungin liikuntapalvelupäällikkö Tuuli Salospohja.

Liikuntaluuri -puhelinpalvelu avataan 11. tammikuuta. Neuvontaa palvelussa tarjotaan liikunta ja liikkumisen suositukset edellä, joten neuvontaa esimerkiksi sairauksien hoitoon tai ravitsemukseen liittyen palvelusta ei ole saatavilla. Liikuntaluuri palvelee puhelimitse numerossa 09 310 32623 arkisin maanantaista perjantaihin kello 9.00-15.00. Näillä näkymin Liikuntaluurin palveluajat muuttuvat 1.4.2021 lähtien, jolloin Liikuntaluuri palvelee arkisin ma-to kello 13.00-15.30.

Puhelu on maksuton, ja siitä veloitetaan vain normaali puhelumaksu oman operaattorisopimuksen mukaisesti.

Mitä? Liikunnan infopuhelin, johon soittamalla saa tietoa Helsingin ohjatuista liikuntapalveluista ja liikuntamahdollisuuksista. Puheluun vastaa kaupungin liikunnanohjaajat. Info on maksuton (normaali puhelumaksu oman operaattorisopimuksen mukaisesti).
Missä? Puhelimitse palvelunumerossa 09 310 32623.
Milloin? 11.1.2021 alkaen ma-pe klo 9.00-15.00. 
Kenelle? Kaikille liikuntaan apua ja neuvoja kaipaaville kaupunkilaisille

Esimerkkejä aiheista, joista voi Liikuntaluurissa keskustella:
- Millaisia maksuttomia tai edullisia liikuntamahdollisuuksia Helsingissä on tarjolla?
- En saa itseäni tai perheenjäseniäni liikkeelle, kaipaan kannustusta ja vinkkejä liikkeelle lähtemiseksi.
- Millaista liikuntaa minun ikäiselleni suositellaan ja miten usein terveyteni kannalta pitäisi liikkua?
- Haluaisin liikkua yhdessä muiden kanssa ja toivoisin vinkkejä liikuntamahdollisuuksista.