Kaupunginorkesterin muusikot seisovat soittimiensa kanssa lavalla ja katsovat kameraan.

Kaikki sisätiloja koskevat yleisötilaisuusrajoitukset poistuvat – kaupunginorkesterin konsertit alkavat jo tällä viikolla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki 11.2.2022 päätöksen poistaa kaikki Uudenmaalla sisätiloissa järjestettäviä tilaisuuksia koskevat yleisörajoitukset 14.2.2022 lähtien. Helsingin kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin voi näin ollen nyt ottaa katsojia kullekin tilalle määritelty enimmäismäärä.

Helsingissä päätös koskee kaupungin hallinnoimia kulttuurikeskuksia, Savoy-teatteria, museoita, kirjastoja, nuorisotaloja ja liikunta- ja urheilutiloja, joissa kaikissa järjestetään yleisötilaisuuksia ja tapahtumia. Tapahtumiin, tilaisuuksiin, konsertteihin, otteluihin ja kilpailuihin voi ottaa yleisöä kunkin tilan sallima enimmäismäärän.

- Koronapandemian iso kuva on nyt erilainen kuin muutama viikko sitten. Tartuntamäärät, sairaala- ja tehohoidon tarve ovat laskeneet. Valoisamman tilannekuvan ansiosta pääsemme suunnittelemaan ja toteuttamaan yleisötilaisuuksia ilman rajoituksia ja vapautuneissa tunnelmissa. Meidän kaikkien tulee kuitenkin toimia sisätiloissa edelleenkin vastuullisesti, eli muun muassa käyttää maskia ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Myös riittävä väli muihin tulee pitää, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan vs. toimialajohtaja Laura Aalto.

Kaupunginorkesterilla konsertteja jo tällä viikolla – Savoy-teatterissa 22.2. alkaen

Kaupunginorkesterin konsertit alkavat tällä viikolla. Keskiviikkona 16.2. ja torstaina 17.2. orkesteria johtaa Dima Slobodeniouk. Ohjelmassa on Franz Schubertin Keskeneräinen sinfonia. Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa. Savoy-teatterin yleisötilaisuudet käynnistyvät 22.2. Naïssam Jalalin konsertilla ja 2.–6.3. soi Savoyssa Savoy Jazz Fest. Helmikuussa käynnistyvät niin ikään Malmitalon elokuvateatteri Kino Helioksen näytökset. Kulttuurikeskus Caisassa saa ensi-iltansa 24.2. nykysirkusteos Transparent Surfaces.

Muissa kulttuurikeskuksissa Annantalossa, Kanneltalossa, Malmitalossa, Stoassa ja Vuotalossa esitystoiminta alkaa maaliskuun alussa. Kulttuurikeskusten galleriatilat ovat kuitenkin avoinna jo nyt ja niissä oleviin näyttelyihin pääsee tutustumaan maksutta. Lasten ja nuorten harrastustoiminta on niin ikään käynnissä.

Myös Tiivistämöllä tapahtuu. Perjantaina 25.2. Tiivistämö striimaa kahden nuoren rap-artistin, Sexamen ja Pessan, live-esiintymiset Helsinki-kanavalle ja 26.2. Tiivistämöllä vietetään leffa-iltaa hip hop –teemalla.

Talvilomaviikon Talvirieha ja Ryhmä Hau riemastuttavat Olympiastadionilla

Helsingin talvilomaviikolla lapsille ja perheille löytyy mukavasti liikuttavaa tekemistä. Tenniksen alkeita harjoitellaan Pirkkolassa, Liikuntamyllyssä on EasySport-leiri, Vuotalon, Malmitalon sekä Oodin ympäristöstä suunnistetaan ja viikon kruununa komeilee Stadin Talvirieha Olympiastadionilla ja sen ympäristössä. Tiistaina 22. helmikuuta järjestettävää riehaa tähdittävät lasten suursuosikit Ryhmä Haun Samppa ja Vainu. Rieha on maksuton.

Koululaisille on tiedossa tapahtumia ja ohjelmaa talvilomaviikolle ja yleisötilaisuuksia on helmikuusta alkaen myös nuorisotaloilla, kirjastoissa ja museoissa. Koko talviloman tarjonta löytyy sivulta https://nuorten.helsinki/

Tilaisuudet järjestetään terveysturvallisuudesta huolehtien

Vaikka yleisömäärärajoitukset poistuvat, tiloissa pyritään edelleen ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä monin keinoin, jotta tiukempiin rajoituksiin ei olisi tarvetta palata. Esimerkiksi pukuhuoneissa ja saunoissa huolehditaan siitä, että tiloissa säilyy riittävä väljyys. Myös kirjastossa, teattereiden lämpiöissä ja yleisötilaisuuksissa ehkäistään jonottamista ja ruuhkia.

Koronapassi ei enää ole edellytyksenä sisäänpääsyyn Helsingin kaupungin hallinnoimiin asiakastiloihin. Ulkona järjestettävien tilaisuuksien osallistujamäärää ei ole rajoitettu.

Katso lisää
Savoy-teatteri
Kulttuurikeskukset
Helsingin kaupunginorkesteri
Kirjastot
Stadin Talvirieha
Tiivistämö