Karim Lounes.

Stadin brankkari on Karim Lounes

Palomies-ensihoitaja Karim Lounes on valittu vuoden 2020 Stadin brankkariksi. Järjestyksessään kymmenes tunnustuspalkinnon saaja julkistettiin torstaina 1. lokakuuta pelastuslaitoksen 159. vuosipäivän juhlatilaisuudessa.

Perusteluissa mainitaan esimerkiksi, että Karim antaa hienon liikunnallisen mallin muille palomiehille ja ammattiin haluaville, hän pitää kunnostaan erittäin hyvää huolta ja on loistava hengenluoja työyhteisössään. Valinnan perusteluina ovat lisäksi Karimin osoittama sitoutuneisuus työhönsä ja työyhteisöönsä.

Karim on syntynyt ja kasvanut Pariisissa ja oppinut suomen kielen äidiltään. Vuonna 2005 hän valmistui Pariisin pelastuskoulusta, jonka sotilaspalokunnassa hän työskenteli noin viisi vuotta. Vuonna 2009 vielä asuessaan Pariisissa hän haki Helsingin pelastuskouluun, suoritti pääsykoetestit ja pääsi kurssille 34. Kaksi viikkoa ennen kurssin alkamista Karim muutti Suomeen ja valmistui palomies-ensihoitajaksi syyskuussa 2011. Lähihoitajan tutkinnon Karim sai kesäkuussa 2012. Siitä lähtien hän on työskennellyt ensin Käpylän asemalla maaliskuuhun 2018, jonka jälkeen hän siirtyi Erottajan asemalle.

Karim puhuu suomen ja ranskan lisäksi englantia ja espanjaa. Vapaa-ajallaan hän urheilee, matkustaa, laittaa ruokaa ja käy avantouinnilla. Hänen mottonsa pelastusalalla on Sauver ou périr eli Pelastaa tai menehtyä.

Taustaa Stadin brankkari -tunnustuspalkinnosta

Helsingin pelastuslaitos aloitti vuonna 2011 Stadin brankkari -tunnustuspalkinnon myöntämisen ansioituneelle palomies-ensihoitajalle, paloesimiehelle tai asemamestarille, jotka toimivat pelastus- ja ensihoitotyön etulinjassa. Valinta tehdään työtovereiden äänestyksen perusteella, jossa kriteereinä ovat ammattitaito, motivaatio, ryhmähenki, arvostus, oma-aloitteisuus, esimerkillisyys, oikeudenmukaisuus, rehtiys, inhimillisyys, laaja-alaisuus, oman tehtävän kiitettävä hoitaminen, poikkeuksellinen uhrautuvuus, sitoutuneisuus ammattiin, Helsingin kaupunkiin ja pelastuslaitokseen.

Aikaisemmin tunnustuksen ovat saaneet Valentin Haralambiev 2019, Mika Korhonen 2018, Mika Jyrkämö 2017, Sami Sotikoff 2016, Pekka Halkosaari 2015, Jyrki Oksanen 2014, Marko Tuominen 2013, Timo Aaltonen 2012 ja Juha Tarvainen 2011.