Lapset viittaavat luokassa.

12–15-vuotiaat saavat koronarokotuksen myös rokotuspisteissä ilman ajanvarausta – rokotukset edenneet helsinkiläisissä kouluissa hyvin

Helsingissä on tällä viikolla rokotettu 12-vuotiaita ja tätä vanhempia kouluissa. Rokotukset ovat sujuneet hyvin, ja lähes 70 prosenttia 12–15-vuotiaista on jo rokotettu.

Rokotukset jatkuvat kouluissa vielä ensi maanantaina 23. elokuuta. 12–15-vuotiaat voivat hakea rokotuksen ilman ajanvarausta myös Helsingin rokotuspisteistä, jotka sijaitsevat Jätkäsaaressa, Malmilla, Messukeskuksessa ja Myllypurossa. He voivat hakea rokotuksen myös pop-up-rokotuspisteistä.

”On todella hienoa, että koululaiset ovat käyneet aktiivisesti ottamassa rokotuksia. Kannustan vielä heitä, jotka rokotteen ottamista pohtivat, hakemaan rokotuksen. Se onnistuu ilman ajanvarausta vaikka heti huomenna. Olemme koonneet rokotusta vielä empiville myös materiaalia pohdinnan tueksi verkkosivuillemme”,  terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen sanoo.

Rokotuspisteestä tai pop-up-pisteistä voi hakea ilman ajanvarausta koronavirusrokotuksen ensimmäisen annoksen.

Ilman ajanvarausta eli walk-in-periaatteella toimiva rokotus on vakiinnuttanut suosiotaan. Esimerkiksi viime viikolla vajaa 2 000 henkilöä kävi rokotuttamassa itsensä ilman ajanvarausta.

”Pyrimme edelleen tekemään koronarokotuksen hankkimisesta helppoa ja vaivatonta. Kun koulujen rokotukset saadaan päätökseen, lisäämme pop-up-pisteitä”, Lukkarinen kertoo.

Lue lisää:

Kuva: Helsingin aineistopankki / Heta Ängeslevä