Koululainen tietokoneella luokkahuoneessa.

12-15-vuotiaiden koronarokotukset kouluissa alkaneet hyvin

Lue myös: 12–15-vuotiaat saavat koronarokotuksen myös rokotuspisteissä ilman ajanvarausta – rokotukset edenneet helsinkiläisissä kouluissa hyvin

12-15-vuotiaiden lasten ja nuorten koronarokotukset Helsingin kouluissa ovat alkaneet hyvin. Lapset ja nuoret ovat käyneet ahkerasti rokotuksissa kiireisen koulunaloituksen ohella. Tällä hetkellä noin 45 prosenttia 12-15-vuotiaista ovat saaneet ensimmäisen rokotteen.

Suomenkielisissä kouluissa rokottaminen aloitettiin 12.8. Ruotsinkielisissä kouluissa rokottaminen aloitetaan tänään 17.8. Ruotsinkielisten peruskoulujen lukukausi alkoi maanantaina 16.8. Koronarokotukset Helsingin kouluissa jatkuvat 23.8. saakka.

12–15-vuotiaat voivat myös hakea rokotuksen ajanvarauksella Helsingin rokotuspisteiltä, myös 23.8. jälkeen. Ajanvarauksia rokotuspisteille on tehty reilusti tuleville viikoille.

”Haluamme kiittää lapsia ja nuoria sekä heidän huoltajiaan siitä, että koronarokotukset kouluissa ovat sujuneet hyvin. Opettajat, rehtorit sekä kouluterveydenhoitajat ovat tehneet suuren työn rokotusjärjestelyjen eteen, ja siitä syystä rokotukset saatiin järjestettyä nopealla aikataululla. Palaute järjestelyistä on ollut suurimmilta osin myönteistä”, lännen terveysasemien johtava ylilääkäri Timo Carpén toteaa.

”Tällä rokotustahdilla saavutamme todennäköisesti hyvän rokotekattavuuden tässä ikäryhmässä. Rokotuksilla turvamme muun muassa sitä, että lapset ja nuoret voivat syksyllä opiskella normaalisti lähiopetuksessa”, Carpén jatkaa.

Myös tehosterokotukset annetaan 8–12 viikon kuluttua kouluilla. Tarkemmasta koulukohtaisesta rokotusaikataulusta tiedotetaan erikseen Wilma-järjestelmässä, kun aikataulut varmistuvat.

Lisätietoa

 Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki