Terveydenhoitaja antaa koronarokotteen miehelle.

Koronarokotteen annosväli on mahdollista lyhentää kuuteen viikkoon

Koronarokotteen ensimmäisen ja toisen annoksen rokotusväli on mahdollista lyhentää kuuteen viikkoon 3. syyskuuta alkaen. Tällä hetkellä rokotusväli on siis 6–12 viikkoa. Toisen rokotuksen ajan voi muuttaa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai puhelimitse 09 310 46300 arkisin klo 8–18.

”Tartuntatilanteen takia tarjoamme nyt mahdollisuuden ottaa toisen rokoteannoksen jo kuusi viikkoa ensimmäisen annoksen jälkeen. Kuutta viikkoa lyhyempi annosväli ei kuitenkaan ole mahdollista, ja rokotusväli tarkistetaan rokotuspisteellä”, toteaa terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.   

Toisen rokoteannoksen voi saada vain ajanvarauksella ja vain Helsingin rokotuspisteiltä Jätkäsaaresta, Malmilta, Messukeskuksesta ja Myllypurosta.

Koronarokotteen ensimmäisen annoksen saa ilman ajanvarausta Helsingin rautatieasemalla 6.–7.9.

Helsinkiläisten on mahdollista saada koronarokotus ilman ajanvarausta pop-up-rokotuspisteeltä Helsingin rautatieasemalla maanantaina 6.9. klo 11–15 ja tiistaina 7.9. klo 15–19.

Rokotuspiste löytyy rautatieaseman keskushallista pääsisäänkäynnin ja Forex-liikkeen läheltä. Pop-up-rokotuspisteeltä saa ainoastaan koronarokotteen ensimmäisen annoksen.

”Rautatieasema on todella keskeisellä sijainnilla, ja siellä liikkuu paljon ihmisiä. Tiistaina 7.9. rautatieaseman pop-up-rokotuspiste on auki klo 19 saakka, joten rokotteen voi ottaa vaikka kotimatkalla töistä”, Lukkarinen toteaa.

Rokotteen saa pop-up-pisteellä näyttämällä henkilö- tai Kela-korttia. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seurantaan 15 minuutiksi. Koronarokotukset ovat maksuttomia.

Pop-up-pisteitä on myös eri puolilla Helsinkiä, kuten ostoskeskuksissa ja kirjastoissa. Tiedot pop-up-rokotuspisteistä löytyvät jatkuvasti päivittyvältä Pop-up-rokotuspisteet –sivulta.

Lisätietoa

Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi
Pop-up-rokotuspisteet