Terveydenhoitaja ja asiakas juttelevat rokotuksen jälkeen.

50–54-vuotiaiden helsinkiläisten koronarokotukset alkavat

Koronarokotuksen saavat seuraavaksi tänä vuonna 50–54 vuotta täyttävät helsinkiläiset eli vuosina 1967–1971 syntyneet.

Rokotusajanvaraus aukeaa ensi maanantaina 3. toukokuuta Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300.

Nopeimmin ajan voi varata verkosta. Ajanvarausnumero on auki arkisin kello 8–18. Rokotusten alkamisesta ilmoitetaan myös muun muassa lehti-ilmoituksilla.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Tarkempaa tietoa helsinkiläisten koronarokotuksista saa  koronarokotus.hel.fi -sivuilta.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä aina sitä mukaa kun niitä saadaan.

Terveysasemien johtajalääkärin Timo Lukkarisen mukaan tämän hetkisen näkymän perusteella heinäkuun loppuun mennessä kaikki 16 vuotta täyttäneet ovat saaneet ensimmäisen rokotuksen.

Tämän hetkisen arvion mukaan nelikymppiset helsinkiläiset rokotetaan touko-kesäkuun alun aikana ja kolmekymppiset kesäkuussa. Alle 30-vuotiaiden rokotukset ajoittunevat heinäkuulle, Lukkarinen kertoo.

Ennakoituun rokotusajankohtaan vaikuttavat saatavien rokotteiden määrä, rokotusten mahdolliset uudet rajaukset, rokotusjärjestyksen mahdolliset muutokset ja rokotuskattavuus.

65-vuotiaat ja tätä vanhemmat voivat valita rokotteen ensi maanantaista alkaen

Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. Tällä hetkellä 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat rokotetaan AstraZenecan rokotteella. Pfizerin rokotteella rokotetaan tällä hetkellä 16–64-vuotiaita. Ensi maanantaista 3.5. alkaen 65-vuotiaat ja tätä vanhemmat voivat valita myös Pfizerin rokotteen rokotusajanvarauksen yhteydessä rokotteiden saatavuudeen mukaan. Valinnan voi tehdä sekä verkko- että puhelinajanvarauksessa. Rokotetta ei voi valita rokotuspisteellä.

Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Rokote on maksuton ja vapaaehtoinen.

Henkilölle, joka on jo sairastanut koronavirustaudin, tarjotaan rokotusta siinä vaiheessa, kun oireiden alusta tai tartunnan toteamisesta on kulunut vähintään kuusi kuukautta.

Lisää aiheesta
Koronarokotus  
Helsinki – ajankohtaista koronasta


Kuva: Helsingin Sosiaali- ja terveystoimi