Koronavirusrokotus.

65-69-vuotiaiden helsinkiläisten koronavirusrokotukset alkavat

Koronavirusrokotuksen saavat seuraavaksi tänä vuonna 65-69 vuotta täyttävät helsinkiläiset eli vuosina 1952–1956 syntyneet.

Rokotusajanvaraus aukeaa tänään keskiviikkona 31.3. klo 14. Rokotusajan voi varata verkossa osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300.

Nopeimmin ajan voi varata verkosta. Ajanvarausnumero on auki arkisin klo 8–18. Rokotusten alkamisesta ilmoitetaan myös muun muassa lehti-ilmoituksilla.

Rokotuksia annetaan Jätkäsaaren, Messukeskuksen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteissä.

Rokotukset etenevät sitä mukaa kun rokotetta saadaan

Rokotteita annetaan Helsingissä viiveettä aina sitä mukaa kun niitä saadaan.

70-vuotiaiden ja sitä vanhempien koronarokotukset jatkuvat edelleen. 80-vuotiaista ja sitä vanhemmista ensimmäisen rokotteen on saanut Helsingissä jo 88 prosenttia. 75-79-vuotiaista rokotteen on saanut 84 prosenttia ja 70-74-vuotiaista 51 prosenttia.

Myös sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti alttiiden (riskiryhmä 1) 16 vuotta täyttäneiden henkilöiden rokotukset jatkuvat.

Sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille alttiiden (riskiryhmä 2) rokotusajanvaraus alkaa ensi viikon keskiviikkona 7.4. vanhemmista ikäryhmistä. Tästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen kertoo, että 65-69-vuotiaiden rokotukset on aloitettu, koska tälle ryhmälle soveltuvaa rokotetta on nyt saatavilla.

Toivottavasti kaikki tällä hetkellä rokotusvuorossa hakeutuvat aktiivisesti rokotuksiin. Pääsemme epidemiasta eroon vasta kun valtaosa väestöstä on rokotettu, Turpeinen sanoo.

Uudet tutkimustulokset myös osoittavat, että Helsingissä käytössä olevat AstraZenecan ja Pfizerin rokotteet ovat yhtä tehokkaita vakavaa koronavirustautia vastaan. Teho vakavaa tautia vastaan on lähes 100 prosenttia, Turpeinen kertoo.

Tällä hetkellä Helsingissä on käytössä kahta eri rokotetta. AstraZenecan rokote on käytössä 65-69-vuotiaille. Pfizerin rokotetta voidaan käyttää 16 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien rokottamiseen. Rokotuksia annetaan kaksi kappaletta. Rokotukset annetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suosituksen mukaisesti 12 viikon välein. Toinen aika rokotukseen annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Saatavaa rokotetta ei voi valita.

 Lue lisää koronarokotuksista osoitteessa koronarokotus.hel.fi.