Käsi pitelee puhelinta.

80 vuotta täyttäneille soitetaan rokotuksista

Koronarokotukset etenevät Helsingissä sitä mukaa kun rokotetta on saatavilla. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien sekä heidän omaishoitajiensa rokotukset jatkuvat. Helsinki soittaa rokotuksista kaikille niille 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille, jotka eivät ole vielä rokotusaikaa varanneet.

Soitto 80-vuotiaille tulee numerosta 09 310 10020. Soittajina ovat kultuurin ja vapaa-ajan toimialan työntekijät.

Tällä hetkellä 85-vuotiaista ja vanhemmista jo 83 prosenttia on saanut ensimmäisen rokotuksen. 80-84-vuotiaista rokotuksen on saanut reilu kolmannes (36 prosenttia).

75–79-vuotiaiden rokotukset on arvioitu alkavan viikolla 10 ja 70–74-vuotiaiden viikolla 12. Ikääntyneitä rokotetaan Pfizerin rokotteella. Iäkkäät, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus, rokotetaan kansallisten suositusten mukaisesti Pfizerin rokotteella siinä vaiheessa, kun heidän ikäryhmänsä rokotusvuoro tulee.

65-69-vuotiaiden, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, rokotukset alkoivat tämän viikon maanantaina. Ensi maanantaina aukeaa ajanvaraus koronarokotuksiin 55-64-vuotiaille, joilla on on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila. Heitä rokotetaan AstraZenecan rokotteella, jota suositellaan alle 70-vuotiaille.

Myös koronatyötä tekevien sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden rokotukset jatkuvat. Ikääntyneiden hoivapalveluiden rokotukset on saatu jo päätökseen. Hoivanpalvelujen asukkaista 95 prosenttia otti rokotuksen. Hoivapalveluissa ollaan siirrytty vammaisten palvelujen ja mielenterveyspalvelujen ympärivuorokautisen hoivan asiakkaiden rokotuksiin.

Helsingissä on käytössä tällä hetkellä kaksi eri rokotetta. Pfizerin rokotetta käytetään 70 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien rokottamiseen. AstraZenecan rokotetta käytetään alle 70-vuotiaiden rokotuksiin. Helsingissä on käytössä ensi viikolla yhteensä vajaa 12 000 rokotetta, joista Pfizerin rokotteita on vajaa 7 000 ja AstraZenecan vajaa 5 000

Rokotuksista on lisätietoja osoitteessa koronarokotus.hel.fi.

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Marja Väänänen

Uutiseen korjattu 22.2. rokotteiden määrää koskevaa kohtaa.