Terveydenhoitaja antamassa rokotusta.

85-vuotiaiden ja sitä vanhempien helsinkiläisten koronarokotukset alkavat

85 vuotta tänä vuonna täyttävien ja sitä vanhempien helsinkiläisten sekä heidän omaishoitajiensa koronarokotukset alkavat maanantaina 1.2. Vuonna 1936 tai aiemmin syntyneet voivat varata koronarokotusajan osoitteesta koronarokotus.hel.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300. Ajanvarausnumero on auki arkisin klo 8–18. Ajanvaraus aukeaa tänään.

Sähköinen ajanvaraus on kaikkien Uudenmaan kuntien yhteinen, ja sen on toteuttanut HUS. Ajanvarausjärjestelmässä on tiistaina 26.1. näkynyt joillekin käyttäjille, että kaikki Helsingin rokotusajat olisivat jo loppuneet. Kyseessä on ollut tekninen virhe, joka on nyt korjattu. Pahoittelemme virhettä.

Omaishoitajat voivat varata ajan tällä hetkellä vain ajanvarausnumerosta.

Rokotuksia annetaan ajanvarauksella alkuun Jätkäsaaressa, Malmilla ja Myllypurossa. Rokotuspisteistä ja muista koronarokotuksiin liittyvistä kysymyksistä saa tarkempaa tietoa osoitteesta koronarokotus.hel.fi.

”Etenemme rokotusjärjestyksessä kansallisten linjausten mukaisesti. Vuonna 1936 syntyneiden ja sitä vanhempien lisäksi rokotusvuorossa ovat nyt omaishoitajat, joilla on omaishoidon tuen päätös”, kertoo terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen.

”Aloitamme rokotukset kolmessa pisteessä ja neljäs rokotuspiste on tulossa myöhemmin. Puhelinajanvarauksen kapasiteetti on mitoitettu suureksi, mutta toivomme malttia varsinkin alussa. Toivomme myös, että muut kuin nyt rokotusvuorossa olevat eivät vielä soittaisi vaan jaksaisivat odottaa vuoroaan”, Lukkarinen jatkaa.

Ensi viikolla reilulle 2 000 ikääntyneelle rokote

1.2. alkavalla viikolla on käytettävissä ikääntyneiden rokotuksiin reilu 2 000 rokotetta. Vuonna 1936 tai aiemmin syntyneitä helsinkiläisiä on noin 14 000 henkilöä.

”Tällä hetkellä rokotteita on käytössä melko vähän. Etenemme rokotuksissa sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Siitä, miten paljon rokotteita sadaan ja miten nopeasti jatkossa rokotukset edistyvät, ei ole vielä tarkkaa tietoa. Tähän vaikuttaa hyvin paljon tämän viikon lopussa ennakoitu AstraZenecan rokotteen myyntilupa”, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Ikääntyneet saavat rokotuksista tiedotteen kotiin. Tiedote on tulossa 85 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille tämän viikon lopulla tai ensi viikon alussa. 70 vuotta täyttäneille helsinkiläisille lähetetään tiedote rokotuksista kotiin sitä mukaa kun heidän rokotusvuoronsa tulee. Iäkkäimmille helsinkiläisille on myös aikeena soittaa koronarokotuksista. Pyrkimyksenä on tavoittaa iäkkäimmät kansalaiset mahdollisimman kattavasti myös tätä kautta.

Kotihoidon asiakkaat saavat tiedon rokotuksista kotihoidon työntekijältä

Kotihoidon asiakkaat saavat tietoa rokotuksista kotihoidon työntekijöiltä. Heille tullaan tarjoamaan tilanteesta riippuen rokotusta joko rokotuspisteessä tai kotona. Palvelutalojen asukkaita rokotetaan myös paikan päällä. Heidän kannattaa varmistaa henkilökunnalta, kuuluvatko he palvelutalossa rokotettaviin.

Lisätietoa85-vuotiaiden ja sitä vanhempien helsinkiläisten koronarokotukset alkavat – tietoa ja ohjeistuksia rokotuksista (pdf)

Kuva: Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi

Uutisesta muokattu 26.1. klo 17.30 ajanvarausjärjestelmän virhettä koskevaa kohtaa.