Tyttö harjaa hampaitaan.

Varaa aika lapsen hampaiden tarkastukseen Maisa-palvelussa

Ajan lapsen hammastarkastukseen voi Helsingissä nyt kätevimmin varata sähköisesti. Tänä vuonna tarkastusvuorossa olevien lasten ja nuorten vanhemmat saavat Maisa-viestin, jonka saatua ajanvarauksen voi tehdä. Ikäkausitarkastukset tehdään 1,- 3,- 5-, 7-, 9-, 14- ja 17-vuotiaille.   

Jos vanhemmat eivät ole Maisan käyttäjiä, ajanvarauksesta muistutetaan kirjeitse. Ajan tarkastukseen voi varata myös soittamalla hammashoidon asiakaspalvelukeskukseen, kun on saanut kehotteen varata aika.

Kehotteet varata aika lähetetään vanhemmille lapsen syntymäkuukauden perusteella huhtikuusta alkaen. Osalle vanhemmista viesti lähetetään kesän jälkeen.

Alle kouluikäiset

Ajan tarkastukseen voi varata Maisa-palvelussa heti, kun on saanut kehotteen ajanvaraukseen. Aika on varattavissa 6 kuukautta lapsen syntymäpäivän jälkeen. Alle kouluikäisten ikäluokista tarkastukseen kutsutaan tänä vuonna vuosina 2017, 2019, 2021 syntyneet lapset. Käynnit 1-vuotiaiden osalta toteutetaan pääosin etävastaanottoina.

Koululaiset ja peruskoulun päättäneet

Koululaistenkin osalta aika löytyy Maisassa lapsen tai nuoren iän mukaan. Ajan voi varata, kun on saanut kehotteen. Varaus tehdään viimeistään puoli vuotta lapsen tai nuoren syntymäpäivän jälkeen. Koululaisista kehotteen tarkastukseen saavat tänä vuonna vuosina 2005, 2008, 2011, 2013, ja 2015 syntyneet lapset ja nuoret.

”Hienoa, että pääsemme korona-ajan helpottaessa toteuttamaan Helsingissä jälleen laajemmin lasten ja nuorten määräaikaistarkastuksia”, Helsingin johtajahammaslääkäri Sebastian Kaste toteaa.  

”Suosittelen ajanvarausta Maisa-palvelussa, jossa se onnistuu kätevästi.”

Sähköisen asioinnin Maisa-palvelu löytyy osoitteesta maisa.fi. Lisätietoa Maisasta löytyy esimerkiksi Helsingin sivulta hel.fi/maisa