Koronarokotus käynnissä.

Ajanvaraus koronarokotuksen kolmanteen annokseen 18-59-vuotiaille aukesi maanantaina 20.12.

Koronarokotuksen kolmannen annoksen saavat seuraavaksi 18-59-vuotiaat helsinkiläiset. Kolmas rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan viisi kuukautta toisen rokoteannoksen jälkeen. 18-59-vuotiaiden kolmansien annosten kanssa edetään vanhimmasta ikäryhmästä nuorimpaan siinä järjestyksessä, kun viisi kuukautta on tullut täyteen.

Esimerkiksi 55-59-vuotiaat voivat saada kolmannen rokoteannokseen aikaisintaan joulukuussa ja 50-54-vuotiaat tammikuussa 2022.

Kolmanteen rokoteannokseen täytyy varata aika

Nopeimmin ajan voi varata aamusta 20.12. lähtien osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (auki arkisin). Ajan kolmanteen annokseen voi varata, kun on täyttänyt 18 vuotta.

Tällä hetkellä vapaat ajat menevät valitettavasti tammikuulle, mutta aikoja avataan jatkuvasti lisää sitä mukaa, kun lisää rokottajia saadaan. Rokottajia rekrytoidaan aktiivisesti ja rokottamisen kapasiteettia lisätään koko ajan.

Messukeskuksen koronarokotuspiste avataan jälleen

”Teemme kaikkemme, jotta koronarokotuksia voitaisiin tarjota helsinkiläisille mahdollisimman nopeasti. Rekrytoimme lisää rokottajia ja ilahduttavasti myös monet vapaaehtoiset ovat olleet meihin yhteydessä. Tämän lisäksi rokottamista yksityisen työterveydenhuollon kanssa on valmisteltu marraskuusta lähtien, ja saamme heidät apuun todennäköisesti vuoden vaihteen jälkeen. Vauhditamme rokottamista myös avaamalla uudestaan Messukeskuksen koronarokotuspisteen tammikuussa”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo.

Koronarokotuspisteillä tarjotaan nyt sekä korona- että influenssarokotuksia, mikä näkyy ruuhkana sekä ajanvarauksessa että rokotuspisteillä. Pyydämme kuntalaisia siksi saapumaan täsmällisesti rokotukseen.

”Nyt kun avaamme ajanvarauksen 18-59-vuotiaille, niin ajat menevät valitettavasti pidemmälle, kuin viiden kuukauden päähän. Kun saamme lisää rokottajia niin aikoja tulee lisää tarjolle. Kaikki tarjolla olevat rokotusajat löytyvät koronarokotusaika.fi-sivustolta”, Lukkarinen jatkaa.

Ensimmäisen ja toisen annoksen saa edelleen ilman ajanvarausta

Koronarokotuksen ensimmäisen ja toisen annoksen saa ilman ajanvarausta rokotuspisteiltä Jätkäsaaresta, Kannelmäestä, Malmilta ja Myllypurosta sekä pop-up-pisteeltä Kampin kauppakeskuksessa. Katso rokotuspisteiden sijainnit ja aukiolot osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

Lisätietoja

  • Helsinkiläisten koronarokotukset - koronarokotus.hel.fi
  • THL, Rokotteet ja koronavirus – thl.fi/koronarokote

  • Uutista päivitetty 20.12.: otsikkoa muutettu, uutiseen alkuun lisätty maininta rokotuksen etenemisestä vanhimmasta ikäryhmästä nuorimpaan, lisätty väliotsikko ”Kolmanteen rokoteannokseen täytyy varata aika”

    Kuva: Virpi Velin