Rokottaja ja rokotettava keskustelevat rokotuspisteellä.

Ajanvaraus neljänteen koronarokoteannokseen 80 vuotta täyttäneille on avattu

Ajanvaraus neljänteen rokotusannokseen on avattu 80 vuotta täyttäneille helsinkiläisille. Nopeimmin rokotusajan voi varata osoitteessa koronarokotusaika.fi. Ajan voi myös varata soittamalla p. 09 310 46300 (arkisin 8-16).

Neljännen annoksen saa ainoastaan ajanvarauksella ja sen voi antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Rokotteet annetaan Helsingin rokotuspisteillä, joiden sijainnit ja aukiolot ovat osoitteessa hel.fi/rokotukseen.

”Neljäs annos on tehosterokote, jonka avulla parannetaan ikääntyneiden suojaa koronavirustautia vastaan. 80 vuotta täyttäneillä kolmen annoksen suojateho on heikompi ja lyhytaikaisempi kuin nuoremmilla ja tehostaminen kannattaa. Kehotamme siksi nyt kaikkia yli 80-vuotiaita hakemaan neljännen annoksen”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen toteaa.

Neljänsiä annoksia tarjotaan myös hoivakotien ja kotihoidon asiakkaille

Neljänsiä rokoteannoksia tarjotaan myös kaikille hoivakodeissa asuville iäkkäille sekä 80 vuotta täyttäneille kotihoidon asiakkaille. Kotihoidon asiakkaille tarjotaan tilanteesta riippuen rokotusta joko rokotuspisteessä tai kotona. Toiveena on, että mahdollisimman moni ottaa rokotteen rokotuspisteellä.

Koronan sairastanut ei toistaiseksi tarvitse neljättä annosta

Neljättä koronarokoteannosta ei toistaiseksi anneta, jos ikääntynyt on saanut aiemmin kolme rokoteannosta ja sairastanut koronavirustaudin.

Rokotuksen saa henkilötodistuksella

Rokotuksen saa todistamalla henkilöllisyytensä esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla. 80 vuotta täyttäneille annetaan neljäntenä rokoteannoksena Pfizerin mRNA-rokote. Lisätietoa rokotteesta on THL:n verkkosivuilla. Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista ja maksutonta.

Lisätietoja

Kuva: Virpi Velin