Kännykkä kädessä.

Altistuneille ja tartunnan saaneille kysymyksiä tekstiviestillä

Koronavirukselle altistuneet ja tartunnan saaneet helsinkiläiset saavat lauantaista 10. lokakuuta alkaen kaupungin lähettämän tekstiviestin, jossa pyydetään vastaamaan sähköiseen lomakkeeseen.

Viestissä myös kerrotaan, että kaupungin epidemiologinen toiminta on puhelimitse yhteydessä altistuneisiin ja tartunnan saaneisiin.

Viestissä pyydetään täyttämään linkin takaa löytyvä lomake. Lomakkeessa kysellään altistumisen tai tartunnan suhteen keskeisiä tietoja. Samalla annetaan käytännön ohjeita koronavirusaltistukseen tai tartuntaan liittyen.

”Lomakkeen täyttäminen helpottaa ja nopeuttaa asiakkaan asiointia altistus- ja tartuntatapauksissa. Se myös nopeuttaa jäljitystoimintaa”, johtava ylilääkäri Kustaa Piha toteaa.

Kysytyt tiedot ovat Helsingin tartunnanjäljityksessä ja tartuntaketjujen katkaisemisessa ensiarvoisen tärkeitä.

Lomakkeelle kirjaudutaan suomi.fi -tunnistautumisella joko pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkiökortilla.

Jos lomaketta ei pysty käyttämään tiedot kysytään totutuun tapaan puhelimitse kun tartunnan jäjittäjä on yhteydessä tartunnan saaneeseen tai altistuneeseen.

Uusi käytäntö on tulossa ruotsiksi ja englanniksi ensi viikon alussa.

Kuva: Violeta Stoimenova / iStock Photo