Ilmoittautumistiski rokotuspisteellä.

Astra Zenecan koronarokotukset keskeytetään viikoksi

Helsinki keskeyttää Astra Zenecan koronarokotukset THL:n ohjeen mukaisesti viikoksi 28.3.2021 asti. Rokotusajan varanneisiin ollaan yhteydessä ja heidän rokotusaikansa siirretään.

THL:n päätös Astra Zenecan rokotusten keskeyttämisestä tarkoittaa sitä, että 18–69-vuotiaiden helsinkiläisten, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, rokotukset siirretään. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten rokotukset siirtyvät.

Varatut rokotusajat siirretään myöhemmäksi. Asiakkaiden ei tarvitse itse siirtää aikaa, vaan heihin ollaan tästä yhteydessä.

Ohjeita AstraZenecan rokotteen saaneille

THL:n mukaan havaitut poikkeukselliset oireet rokotuksen jälkeen ovat olleet erittäin harvinaisia. Toistaiseksi ei ole varmuutta siitä, liittyvätkö havaitut hyytymishäiriöt rokotukseen.

Varotoimenpiteenä Astra Zenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan kuitenkin tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla.

Päivystysapu p. 116 117 palvelee kiireellisissä asioissa helsinkiläisiä ympäri vuorokauden.

Lisätietoa THL:n verkkosivuilta