Terveysaseman vuoronumerotaulu.

Epidemia kuormittaa terveysasemia ja kotihoitoa

Koronaepidemian nykyinen ja ennustettu kehityskulku kuormittavat muun muassa Helsingin terveysasemien ja kotihoidon palveluita.  Asiakkaille turvataan kiireelliset ja välttämättömät palvelut ja hoito. Henkilöstö tekee parhaansa vaativassa tilanteessa.

Koronaa ja muita hengitystieoireita hoidetaan kotona

Mikäli asiasi ei ole kiireellinen, odotathan koronatilanteen rauhoittumista ennen kuin olet yhteydessä terveysasemalle. Pyrimme toteuttamaan jo varatut vastaanotot, mutta henkilöstön poissaolojen takia näitäkin voidaan joutua siirtämään tai perumaan. Varatulle ajalle on tärkeää tulla. 

Oli kyse koronasta tai muusta flunssasta, ylähengitystieoireita aiheuttavat taudit podetaan lähtökohtaisesti kotona. Ohjeita koronan kotihoitoon liittyen löytyy osoitteesta Koronaviruksen hoito ja ohjeet sairastuneelle (THL).

Koronavirustestaus on pahasti ruuhkautunut, joten ethän hakeudu testiin, mikäli olet saanut jo kaksi rokoteannosta tai sairastanut covid19-taudin aiemmin. Kotitestiä ei ole myöskään syytä varmentaa laboratoriossa, vaan sairastaa tauti kotona. On tärkeä säästää testauskapasiteettia kriittisille asiakas- ja potilasryhmille. Ajankohtaiset testauskriteerit löytyvät osoitteesta Koronavirustestaus Helsingissä.

Kotihoidon asiakaskäyntejä joudutaan osin siirtämään

Koronaepidemian vaikeutuminen ja samaan aikaan henkilöstön saatavuuden heikkeneminen vaikeuttavat väliaikaisesti kotihoidon toimintaa.

Kaikkia asiakaskäyntejä ei voida toteuttaa tällä hetkellä suunnitellusti. Asiakaskäyntejä joudutaan mahdollisesti lyhentämään ja siirtämään toiseen ajankohtaan.

Omaisten ja läheisten lisäapu on myös tärkeää ja tervetullutta erilaisissa asiakkaan arjen toimissa. Tiedotamme tilanteesta erikseen kotihoidon asiakkaille tai heidän läheisille.

Kuva: Virpi Velin