Henkilö pitää puhelinta kädessä.

EU:n koronatodistuksen saat Omakannasta – myös printattavan version

EU:n koronatodistusta voit käyttää esim. matkustellessasi tai ravintoloissa. EU:n koronatodistuksen sähköisen version saat kätevästi Omakanta-palvelusta. Jos haluat koronatodistuksesta paperisen version, voit ladata todistuksen pdf-tiedoston laitteellesi, ja tulostaa sen. Jos sinulla ei ole printteriä kotona, voit tulostaa todistuksen itsellesi esim. Helsingin kirjastoissa.

Koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta:

  1. todistus koronarokotuksesta
  2. todistus koronatestituloksesta
  3. todistus sairastetusta koronavirustaudista

Koronarokotustodistus näkyy Omakannassa rokotuksen saamisen jälkeen. Todistuksessa näkyvät viimeisimpänä saadun rokotteen valmistenimi ja antopäivä sekä rokoteannosten määrä. Testitulostodistus päivittyy Omakantaan, kun testitulos on valmistunut. Omakannassa näkyy ensimmäisenä uusin testitulos. Todistus sairastetusta koronavirustaudista tallentuu Omakantaan, kun sairastuminen on varmistettu positiivisella PCR-testituloksella. Tiedot siirtyvät Omakanta-palveluun noin viidessä päivässä.

Näin saat EU:n koronatodistuksen Omakannasta

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi, kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta  Koronatodistus. Löydät linkin todistukseen myös Omakannan etusivulta kohdassa ”EU:n koronatodistus”.
  3. Paina linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”, ” Avaa testitulostodistus (pdf)” tai ”Avaa sairastamistodistus (pdf)”. Jos todistus on saatavilla, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
  4. Lataa pdf-tiedosto halutessasi laitteellesi. Näin todistus on sinulla valmiina puhelimellasi, kun tarvitset sitä. Voit halutessasi myös tulostaa pdf-tiedoston paperisena itsellesi.

Jos koronatodistuksesi eivät näy Omakannassa, ota yhteyttä rokotus- tai testauspisteeseen. Lue lisää sivulta EU:n koronatodistuksen ja koronapassin saa Omakannasta.

Lisätietoja

EU:n koronatodistuksen ja koronapassin saa Omakannasta
Usein kysytyt kysymykset EU:n koronatodistuksesta
Helsinkiläisten koronarokotukset – koronarokotus.hel.fi

Kuva: Virpi Velin