Nainen laittaa kasvomaskin kasvoilleen.

Haagan ja Laakson alueen kotihoidossa koronavirustartuntoja

Haagan ja Laakson kotihoidon alueilla on todettu koronavirustartuntoja. Sekä asiakkaita että työntekijöitä on sairastunut. Laajempi tartuntarypäs on todettu maaliskuun aikana. Haagan alueella yhdeksän työntekijää ja yhdeksän asiakasta on saanut tartunnan. Laaksossa tartunnan on saanut kaksi asiakasta ja kaksi työntekijää.

Kaikki tartunnan saaneet on määrätty eristykseen. Altistuneet on asetettu karanteeniin.

– Työntekijät ja asiakkaat on testattu laajasti ja nyt näyttää siltä, että kotihoidon epidemia on laantumassa. Kuluneella viikolla ei ole enää todettu uusia tartuntoja, palvelualueen johtaja Maarit Rautio kertoo.

– On erittäin tärkeää, että koronavirustestiin hakeudutaan edelleen matalalla kynnyksellä. Muistutamme myös asiakkaita siitä, että pienistäkin oireista pitää kertoa kotihoidon työntekijöille ennen käyntiä, Rautio jatkaa.

Hoitajien sairastumisista ja karanteeneista huolimatta asiakkaiden käynnit voidaan hoitaa lähes normaalisti.

– Asiakkaat voivat luottaa siihen, että he saavat tarvitsemansa avun myös tässä poikkeustilanteessa, Rautio kertoo.

Kotihoidon työntekijät käyttävät käynneillään suojavarusteita ja noudattavat tarkasti suojaustoimenpiteitä. Myös omaisia muistutetaan suojaustoimenpiteiden tärkeydestä ja siitä, että asiakkaan luona voi vierailla vain terveenä.

Lue lisää ikääntyneen luona vierailusta kaupungin verkkosivuilta.

Kotihoidon asiakkaiden ja työntekijöiden rokotukset ovat käynnissä ja ne etenevät kansallisen rokotusjärjestyksen mukaisesti. Helsingin rokotustilanteen voi tarkistaa osoitteesta koronarokotus.hel.fi.

Kuva: Freepik