Nainen ottaa käsidesiä pumppupullosta.

Helsingin kaupunki aloittaa koronarokotukset tänään

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelujen ammattilaisten rokotukset alkavat tänään maanantaina. Rokotukset aloitetaan kansallisten linjausten mukaisesti koronapotilaita hoitavasta henkilökunnasta, kuten Laakson ja Malmin koronaterveysasemien ja Helsingin sairaalan koronaosastojen sekä Helsingin pelastuslaitoksen ensihoidon henkilökunnasta.

Rokotukset jatkuvat koko viikon ja siitä eteenpäin sitä mukaa kun rokotetta saadaan. Maanantaina rokotuksen saa reilu 200 terveydenhuollon ammattilaista.

”Olemme halunneet aloittaa henkilöstön rokotukset heti kun se on mahdollista. Tämä on tärkeä askel koronaepidemian nujertamisessa. Toistaiseksi tämä ei vielä terveydenhuollon arjessa kuitenkaan näy. Ammattilaiset käyttävät edelleen suojavarusteita työssään kuten tähänkin asti”, kertoo terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

Helsinkiläisten rokotukset alkavat joukkorokotuspisteissä tämän hetken arvion mukaan helmikuussa heti koronatyötä tekevien ja hoivapalvelujen henkilöstön ja asukkaiden jälkeen. Ensimmäisenä ovat vuorossa ikääntyneet ja henkilöt, joilla on vakavalle koronataudille altistavia sairauksia.

Rokotuksiin varataan aika sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä tai soittamalla ajanvarausnumeroon. Näistä tiedotetaan erikseen.

”Rokotuksia jo odotetaan. Tällä hetkellä rokotusaikaa ei voi vielä varata, mutta tiedotamme ajanvarauksista, kun aikataulut selviävät rokotteiden saamisen myötä”, Turpeinen kertoo.

”Vaikka rokotukset ovat nyt alkaneet, koronaepidemia ei vielä ole ohi. On todella tärkeä noudattaa edelleen koronaviruksen leviämistä estäviä toimenpiteitä, kuten käsien pesua, turvavälejä, maskin käyttöä sekä oireisena koronatestiin hakeutumista ja kotona pysymistä”, Turpeinen jatkaa.

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Sakari Röyskö