Rokotuksen saanut työntekijä seisoo taustakankaan edessä, jossa lukee #KORONAROKOTUS otettu.

Helsingin kaupunki aloitti koronarokotukset

Koronarokotukset alkoivat tänään Helsingin kaupungin terveydenhuollon ammattilaisten rokotuksilla. Yli 200 terveydenhuollon ammattilaista varasi ajan ensimmäiselle koronarokotuspäivälle.

Välipäivinä rokotetaan muun muassa Laakson ja Malmin koronaterveysasemien ja Helsingin sairaalan koronaosastojen sekä Helsingin pelastuslaitoksen ensihoidon henkilökuntaa.

Rokotukset jatkuvat sitä mukaa kun rokotteita saadaan. Tällä viikolla rokotuksen saa päivittäin 200-300 sote-ammattilaista, jotka ovat ensimmäisiä rokotettavia kansallisten linjausten mukaisesti.

”On todella hienoa, että odotetut koronarokotukset ovat nyt alkaneet. Toivomme tietysti, että kaikki, joille rokotuksia suositellaan, myös kevään mittaan ottaisivat rokotteen”, sanoo Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen.

”Nopealla aikataululla suunnitellut rokotukset ovat lähteneet hyvin käyntiin. Tästä on hyvä jatkaa ikääntyneiden ja riskiryhmien sekä muiden helsinkiläisten rokotuksiin ensi vuoden puolella”, Turpeinen jatkaa.

Tämän hetken arvion mukaan ikäääntyneiden ja sairautensa vuoksi vakavalle koronavirustaudille alttiiden henkilöiden rokotukset aloitettaneen helmikuussa.

”Tiedotamme helsinkiläisille rokotusten aikatauluista ja ajanvarauksista, kun aikataulut selviävät rokotteiden saamisen myötä”, Turpeinen kertoo.

Toiveena paluu normaaliin sairaala-arkeen

Ensimmäisenä rokotuspäivänä tunnelma oli toiveikas ja jopa innostunut.

Anna-Maija Lehto oli ensimmäisten rokotettavien joukossa. Hän työskentelee Laakson sairaalassa.

”En ole pelännyt työssäni koronaa. Otin rokotuksen silti heti kun se oli mahdollista. Toivon, että epidemia kääntyy alamäkeen. Olisi hienoa, että ensi syksynä elettäisiin jo tavallista sairaala-arkea”, Lehto sanoo.

Rokotuksia oli antamassa Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen henkilöstöä. Yksi heistä on terveydenhoitaja Marketta Tiira.

”Tätä on odotettu. Hyvältä tuntuu ja tämä on historiallinen hetki. On hienoa, että saa olla etulinjassa, vaikka epidemia on ikävä asia. Tämä on ammattilaiselle ainutkertainen kokemus”, Tiira kuvailee.