Huppariasuisia poikia istumassa koululuokassa.

Kouluissa rokotettiin yli 10 000 oppilasta – 12–15-vuotiaat saavat jatkossa koronarokotuksen rokotuspisteillä

Kouluissa annettavat rokotukset on saatu tältä erää päätökseen. Kouluissa rokotettiin 12.–23.8. yli 10 000 12–15-vuotiasta helsinkiläistä lasta ja nuorta. 74 prosenttia 12–15-vuotiaista on nyt rokotettu joko koulussa tai rokotuspisteillä.

12–15-vuotiaat saavat myös tehosterokotteen kouluilla 8–12 viikon kuluttua. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan Wilman kautta lähempänä rokotusajankohtaa.

12–15-vuotiaat saavat jatkossa koronarokotteen rokotuspisteillä ja pop-up-pisteillä. Rokotuspisteeltä tai pop-up-pisteeltä voi hakea ilman ajanvarausta koronarokotuksen ensimmäisen annoksen. Rokotuspisteelle voi varata myös ajan osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla ajanvarausnumeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8–18).

”On todella hienoa, että koululaiset ovat käyneet aktiivisesti ottamassa rokotuksia. Kannustan vielä heitä, jotka rokotteen ottamista pohtivat, hakemaan rokotuksen. Se onnistuu helposti ja myös ilman ajanvarausta”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen sanoo.

”Kouluilla järjestetty rokottaminen osoittautui odotetusti hyväksi tavaksi saavuttaa lapset ja nuoret. Kun rokotteen sai koulupäivän aikana, sen ottaminen oli helppoa ja vaivatonta. Myös rokotuspisteiltä ja pop-up-pisteiltä rokotteen saa helposti, ja tulemme jatkossa lisäämään pop-up-pisteitä entisestään”, Lukkarinen toteaa.

”Suunnittelemme parhaillaan myös rokotuspäiviä toiseen asteen oppilaitoksiin. Toisen asteen opiskelijat ovat jo käyneet hyvin rokotuksissa, mutta tulemme tarjoamaan heille, jotka eivät vielä ole rokotuksissa käyneet, helppoa rokotusmahdollisuutta. Tiedotamme tarkemmin tästä myöhemmin”, Lukkarinen lisää.

Noin 500 000 helsinkiläistä on käynyt ensimmäisessä rokotuksessa. Toisen rokotteen on saanut tähän mennessä yli 330 000 helsinkiläistä.

Lisätietoa

Helsinkiläisten koronarokotukset
Pop-up-rokotuspisteet