Laastari käsivarressa.

Helsingissä annettiin viime viikolla ennätysmäärä koronarokotuksia – vapaita aikoja on tarjolla nyt runsaasti

Annettujen koronarokotusten määrä on noussut Helsingissä koko alkuvuoden ajan.

Helsinki alkoi tehostaa ja nopeuttaa rokottamista joulun alla, ja rokotuksia annetaan nyt myös iltaisin ja lauantaisin. Viime viikon aikana rokotuksia annettiin ennätysmäärä: 57 000 kappaletta.

”Viime viikolla rokotimme enemmän kuin koskaan aiemmin epidemian aikana. Esimerkiksi viime lauantaina rokotuksia annettiin kolmella rokotuspisteellä ja neljällä terveysasemalla yhteensä yli 9 600 kappaletta”, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo.

Viikolla 1 koronarokotteita annettiin Helsingissä yli 45 000 kappaletta, joka oli yli kaksinkertainen määrä verrattuna sitä edeltävään viikkoon, jolloin koronarokotteita annettiin vajaa 19 000 kappaletta.

Keskiviikosta lähtien myös 3. rokotukseen ilman ajanvarausta kahdessa rokotuspisteessä

Koronarokotukseen voi päästä nyt nopeasti kaikissa Helsingin rokotuspisteissä. Kaupunki on lisännyt uusia rokotusaikoja, mutta myös peruutusajan voi saada jopa samalla tai seuraavalle päivälle.

”Vaikka jo varattu rokotusaika menisi helmikuun puolelle, kannattaa käydä katsomassa, jos ajan saisikin muutettua jo huomattavasti aiemmaksi. Rokotusaikoja tulee tarjolle päivittäin koronarokotusaika.fi-varauspalveluun”, Lukkarinen toteaa.

Aiemmin varatun rokotusajan voi muuttaa kirjautumalla palveluun varauksen yhteydessä saatujen tunnuksien avulla. Tarjolla olevia vaihtoehtoja kannattaa selailla säännöllisesti, sillä peruutusajan voi onnistua saamaan jopa samalle tai seuraavalle päivälle.

12 vuotta täyttäneet saavat ensimmäisen ja toisen rokotuksen edelleen ilman ajanvarausta kaikilta rokotuspisteiltä. Keskiviikosta 19.1. lähtien 18 vuotta täyttäneet ja vanhemmat voivat mennä myös 3. rokotukseen ilman ajanvarausta Messukeskuksen ja Jätkäsaaren rokotuspisteisiin.

Kaupungin verkkosivuille on lisätty taulukko, josta näkee mitä ryhmiä tällä hetkellä rokotetaan, mikä on kunkin ryhmän toisen ja kolmannen rokotteen minimiaikaväli ja pitääkö rokotukseen varata aika. Ajan voi varata nopeimmin verkosta osoitteesta koronarokotusaika.fi. Ajan voi varata myös soittamalla numeroon 09 310 46300. Numero palvelee arkisin klo 8–16.

Lisätietoja

Kuva: Virpi Velin