Ravintola Kaivohuone kuvattuna Kaivopuiston puolelta.

Helsingissä mahdollinen joukkoaltistuminen koronalle ravintola Kaivohuoneella

Ravintola Kaivohuoneella lauantaina 8.8.2020 iltaa viettäneellä henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Kaikki tunnistetut lähikontaktit on tavoitettu ja heidät on asetettu karanteeniin terveysviranomaisten toimesta.

Samana iltana 8.8. klo 22 - 9.8. klo 03 Kaivohuoneella iltaa viettäneitä henkilöitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan (22.8. asti), ja hakeutumaan testiin välittömästi, jos lieviäkin oireita ilmenee. 

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys. 

Jos koronaan viittaavia oireita ilmaantuu, helsinkiläiset voivat tehdä koronavirus-oirearvion osoitteessa www.omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. 

Helsinkiläisiä palvelee myös koronavirusneuvonta numerossa 09 310 10024 (joka päivä klo 8 - 18). Jos koronaan viittaavat oireet ovat lieviä, voi rauhassa odottaa kotona aamuun ja soittaa koronaneuvontaan, kun se aukeaa klo 8. Kiireellisissä asioissa palvelee Päivystysapu p. 116 117 ympäri vuorokauden. 

Muiden kuntien asukkaat voivat koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman alueen terveyspalveluihin. 

Lisää tietoa koronavirukseen liittyen löytyy osoitteista www.thl.fi ja www.hel.fi/koronavirus.

Kuva: Mika Lappalainen.