Rokottaja ja rokotettu mies katsovat yhdessä paperia rokotuspisteellä.

Helsinki lisää rokotuspisteitä vuoden alussa

Helsinki lisää rokotuspisteitä vauhdittaakseen koronarokotuksia. Messukeskukseen avataan 3.1. viides rokotuspiste. Samanaikaisesti avataan ikääntyneille tarkoitetut rokotuspisteet Laakson sairaalaan ja Kustaankartanon seniorikeskukseen. Vuoden alussa laajenevat myös rokotuspisteiden aukioloajat.

Messukeskukseen rokotuspiste ja lauantaista rokotuspäivä 

Messukeskukseen avataan Helsingin viides rokotuspiste maanantaina 3. tammikuuta. Messukeskuksen rokotuspiste on auki ma - to klo 8.15 - 20, pe klo 8.15 - 16 ja la 9.15 -17. Messukeskuksen rokotuspiste on auki loppiaisena. Myös Haagan, Pihlajamäen ja Oulunkylän terveysasemilla rokotetaan loppiaisena ajanvarauksella.

Jätkäsaaren, Kannelmäen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteet ovat auki vuoden alusta alkaen arkisin ma, ke ja pe klo 8.15 - 16 ja ti ja to 8.15 - 18.

”Avaamme kaikkiin rokotuspisteisiin lisää rokotusaikoja sitä mukaa, kun saamme lisää rokottajia. Yksityisten työterveyshuoltojen tulo mukaan rokotuksiin vuoden alussa lisää työikäisten rokotusaikoja, ja tämä on meille tervetullut apu, vs. terveysasemien johtajalääkäri Mari Kinnunen toteaa.

Ikääntyneille rokotuspisteet Laakson sairaalaan ja Kustaankartanoon

Maanantaina 3.1. avataan 60 vuotta täyttäneille ja vanhemmille tarkoitetut rokotuspisteet Laakson sairaalaan (Lääkärinkatu 8, rakennus 4) ja Kustaankartanon seniorikeskukseen (Oltermannintie 32, K-alasali). Kustaankartanossa ja Laakson sairaalassa annettaan ajanvarauksella ensimmäisiä, toisia ja kolmansia rokoteannoksia.

Kustaankartanon rokotuspiste on auki ma - pe klo 12 - 18 ja Laakson ma - to klo 15 - 19 ja pe klo 15 - 18.

”Iäkkäiden rokotukset on tärkeää turvata, koska heillä on suurempi riski sairastua vakavaan covid19-tautiin”, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen toteaa.

Aika verkosta tai soittamalla ajanvaraukseen

Ensimmäisen ja toisen rokotuksen saa 12 vuotta täyttäneet ilman ajanvarausta suoraan rokotuspisteiltä. Kolmanteen rokotukseen tulee varata aika. Ajan voi varata verkosta osoitteesta koronarokotusaika.fi tai soittamalla numeroon 09 310 46300. Numero palvelee arkisin klo 8–16.

Kaupungin verkkosivuille on lisätty taulukko, josta näkee mitä ryhmiä tällä hetkellä rokotetaan, mikä on kunkin ryhmän toisen ja kolmannen rokotteen minimiaikaväli ja pitääkö rokotukseen varata aika.

Lisätietoa

Uutista päivitetty 4.1.: Lisätty maininta siitä, että myös Pihlajamäen ja Oulunkylän terveysasemilla rokotetaan loppiaisena ajanvarauksella.

Kuva: Virpi Velin