Terveydenhoitaja ja rokotuksen saanut rokotuspisteellä rokotuksen jälkeen.

Helsinki siirtymässä iäkkäiden rokotuksiin

Helsinki on jatkanut koronarokotuksia viiveettä sitä mukaa kun rokotteita on saatu. Viime viikolla Helsingissä annettiin noin 4 000 rokotusta. Tällä viikolla rokotetaan edelleen koronatyötä tekeviä terveydenhuollon ja hoivapalvelujen ammattilasia sekä kotihoidon ja kotisairaalan työntekijöitä.

Helsinki on saamassa kuluvalle viikolle noin 4 000 rokotetta. Näistä noin puolet käytetään tehosterokotuksiin.

Tällä viikolla alkavat iäkkäiden hoivapalvelujen asukkaiden tehosterokotukset. Hoivapalvelujen asukkaiden rokotuskattavuus nousi yli 95 prosenttiin. Myös kotihoidon rokotukset alkavat tällä viikolla iäkkäimmistä asiakkaista. Kotihoidon henkilöstö kertoo rokotuksista kotihoidon asiakkaille tarkemmin.

Iäkkäiden rokotukset alkamassa

Iäkkäiden rokotukset aloitetaan 85 vuotta tänä vuonna täyttävistä (v. 1936 syntyneet) tai sitä vanhemmista helsinkiläisistä näillä näkymin helmikuun ensimmäisella viikolla.

Ajan rokotukseen voi varata osoitteesta koronarokotus.hel.fi tai ajanvarauspuhelimesta. Ajanvaraus aukeaa myöhemmin tällä viikolla. Tiedotamme siitä erikseen. Rokotuspisteitä on alkuun kolme. Ne sijaitsevat Jätkäsaaressa, Malmilla ja Myllypurossa.

Rokotuksiin kutsutaan ikäryhmä kerrallaan

Rokotuksiin kutsutaan ikäryhmä kerrallaan. 85 vuotta täyttäneiden jälkeen kutsutaan 80–84-vuotiaat. Heidän arvioitu rokotusajankohtansa on myöhemmin helmikuussa. Kunkin ikäryhmän rokotusajankohtaan vaikuttaa se, miten nopeasti ja miten paljon rokotteita saadaan. Ikäryhmän mukana rokotuksiin kutsutaan myös aina heidän virallinen omaishoitajansa.

Iäkkäiden rokotuksista viestitään laajasti. Kaikki 70-vuotiaat ja sitä vanhemmat saavat rokotuksista tiedotteen kotiin.

Lisätietoja koronarokotus.hel.fi

Kuva: Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimi