Välitunnilla.

Helsinki tiedottaa päiväkodissa tai koulussa todetuista altistuksista huoltajia mahdollisimman pian

Viime aikoina on julkisuudessa keskusteltu koulujen ja päiväkotien altistumisten tiedottamisesta. Helsinki on täsmentänyt toimintatapaansa, jotta huoltajat ja henkilöstö saavat mahdollisimman pian tiedon altistumisista.

Päiväkodin johtaja tai rehtori ilmoittaa tartuntatapauksesta ensitiedotteella mahdollisimman pian niille huoltajille tai opiskelijoille, joita mahdollinen altistuminen koskee. Ensitiedotteessa kerrotaan jatkossa, mitkä luokat tai päiväkotiryhmät ovat mahdollisesti altistuneet, jos ryhmässä on yli 10 henkilöä.

Kun altistuneet on kartoitettu, altistuneille tai heidän huoltajilleen lähetetään kohdennettu tiedote tai tekstiviestillä linkki verkkolomakkeeseen. Huoltajat tai opiskelijat voivat verkkolomakkeella lähettää jäljityksessä tarvittavat tiedot. He saavat lomakkeella myös karanteeniohjeet. Mahdollinen karanteenipäätös lähetetään joko tietoturvallisella sähköpostilla tai postissa kotiin.

Kun kaikki altistuneet on kartoitettu ja tekstiviestit lähetetty, päiväkodin johtaja tai rehtori lähettää huoltajille tai opiskelijoille vielä jälkitiedotteen, jossa kerrotaan, että altistuneisiin on oltu yhteydessä erikseen.

Helsinki otti käyttöön maaliskuussa 2021 ensitiedotteen, jotta huoltajat saisivat tiedon päiväkodin, koulun tai oppilaitoksen mahdollisesta altistustilanteessa mahdollisimman nopeasti. Ensitiedote korvaa aikaisemman niin kutsutun yleisen tiedotteen, joka lähetettiin aikaisemmin vasta sen jälkeen, kun jäljitys oli saatu tehtyä.

Kuva: Helsingin kaupungin aineistopankki / Marja Väänänen