Rokotettava mies ja kaksi työntekijää Jätkäsaaren rokotuspisteellä.

Helsinkiläiset ovat varanneet influenssarokotusaikoja runsaasti

Noin 30 000 helsinkiläistä varasi influenssarokotusajan viime viikon aikana. Ajanvaraus aukesi maanantaina 25.10. ja rokotuksia annetaan 1.-26.11.

Maksuttomia influenssarokotuksia saavat riskiryhmiin kuuluvat sekä heidän lähipiirinsä. Riskiryhmät ja lähipiirin tarkka määritelmä näkyvät täällä.

Influenssarokotuksen saa ainoastaan ajanvarauksella. Nopeimmin rokotusajan varaa osoitteessa influenssarokotus.hel.fi. Ajan voi myös varata soittamalla numeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8-16). 

– Helsinkiläiset ovat varanneet todella innokkaasti rokotusaikoja kuluneen viikon aikana. Valitettavasti suuri suosio on ruuhkauttanut puhelinajanvarausta ja takaisinsoitossa on viivettä keskimäärin kaksi arkipäivää. Me soitamme kuitenkin kaikille takaisin. Jos mahdollista, rokotusaika kannattaa varata verkossa, jonka moni on myös tehnyt, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen kertoo.

Tänä vuonna rokotteen ottaminen on erityisen tärkeää, sillä korona- ja influenssavirus on mahdollista saada samaan aikaan. Samanaikaiset infektiot voivat lisätä vakavan taudin riskiä. Influenssarokotteen voi ottaa samanaikaisesti koronarokotteen kanssa. Jotta rokotukset sujuvat, influenssarokotukseen tulee varata aika.

– Influenssarokote antaa suojaa influenssaa, sen vakavia tautimuotoja ja jälkitauteja vastaan. Kuten koronankin kohdalla, influenssarokotuskin kannattaa ottaa suojatakseen itseään ja läheisiään. Influenssarokotteen saa samoilta, keskistetyiltä rokotuspisteiltä kuin koronarokotteen, Lukkarinen toteaa.

Jos haluaa samalla käynnillä influenssarokotuksen ja koronarokotuksen kolmannen annoksen, niin se on mahdollista, kunhan koronarokotuksen toisesta annoksesta on kulunut kuusi kuukautta ja kuuluu ryhmiin, jotka nyt saavat kolmannen rokoteannoksen. Tällöin riittää, että on varannut ajan influenssarokotukseen. Koronarokotukseen ei siis tarvitse varata erikseen aikaa.

Influenssa- ja koronarokotuksia saa Jätkäsaaren, Kannelmäen, Malmin ja Myllypuron rokotuspisteiltä maanantaista torstaihin kello 8.15–18 ja perjantaina kello 8.15–16.

Lisätietoja

Helsinkiläisten influenssarokotukset 2021 – influenssarokotus.hel.fi

Näin varaat ajan influenssarokotukseen verkossa

Kuva: Virpi Velin