Kukka ja viherkasveja.

Helsinkiläisten sosiaali- ja terveyspalvelut kunta-alan lakon aikana 3.-9.5.2022

Lakko on päättynyt ja palvelut palautuvat asteittain normaaliksi.  

Pyrimme kaikin keinoin turvaamaan ainakin kaikki kiireelliset ja välttämättömät sosiaali- ja terveyspalvelut. Pyrimme järjestämään varatut vastaanotot normaalisti. Jos vastaanottoaikaisi siirtyy tai peruuntuu, ilmoitamme siitä erikseen.

Terveysasemat ja hammashoito

Terveysasemilla pyrimme järjestämään varatut vastaanotot normaalisti. Joitakin kiireettömiä vastaanottoaikoja voimme joutua perumaan tai siirtämään. Jos vastaanottoaikasi peruuntuu tai siirtyy, ilmoitamme siitä erikseen. Kiireellistä hoitoa saat lakosta huolimatta.

Sisätautien poliklinikoilla ei tehdä tähystystutkimuksia lakon aikana. Jos vastaanottoaikasi peruuntuu tai siirtyy, ilmoitamme siitä erikseen.

Kiireellinen hammashoito turvataan. Kiireetöntä hoitoa joudumme siirtämään, sillä lakko vaikuttaa välinehuoltoon. Jos vastaanottoaikasi peruuntuu tai siirtyy, ilmoitamme siitä erikseen.

Päihdepalvelut

Päihdepoliklinikalla voimme joutua perumaan tai siirtämään kiireettömiä vastaanottoaikoja. Jos vastaanottoaikasi peruuntuu tai siirtyy, ilmoitamme siitä erikseen.

Perhekeskukset

Itäkadun, Kallion ja Kampin perhekeskukset ovat avoinna klo 7–18. Vuosaaren perhekeskus on avoinna normaalisti.

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto

Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto on tavoitettavissa ja terveystarkastukset toteutetaan normaalisti. Terveydenhoitaja noutaa oppilaan / opiskelijan / perheen koulun ovelta vastaanotolle sovittuna ajankohtana.

Lastensuojelu

Lakko vaikuttaa ympärivuorokautiseen lastensuojelun laitoshoitoon sekä lastensuojelun ja perhesosiaalityön palveluihin, esimerkiksi perhetyöhön. Ilmoitamme asiakkaillemme erikseen palvelujen muutoksista.

Kotihoito

Voimme joutua siirtämään tai perumaan kotikäyntejä. Ilmoitamme asiakkaillemme mahdollisista muutoksista. Turvaamme kiireelliset ja välttämättömät hoito-, hoiva- ja ravitsemuspalvelut.

Seniorikeskukset ja palvelutalot

Kinaporin seniorikeskus on suljettu.

Itäkeskuksen ja Laajasalon palvelutalon ruokalat on suljettu ulkopuolisilta asiakkailta. Asukkaiden ruokailu järjestetään, ruokalistoilla saattaa olla muutoksia.

Vammaisten palvelut

Lakko vaikuttaa vammaisten asumispalveluihin sekä työ- ja päivätoimintaan. Ilmoitamme asiakkaillemme erikseen palvelujen muutoksista.

Asiakasmaksut

Asiakasmaksujen käsittelyssä ja asiakaspalvelussa saattaa olla viiveitä. Esimerkiksi laskujen korjaukset, tuloselvitykset sekä asiakasmaksujen alentamista ja perimättä jättämistä koskevat päätökset voivat hieman viivästyä.

EU:n koronatodistuksen tulostuspisteet

Kulttuurikeskus Stoan (Turunlinnantie 1) yhteydessä oleva tulostuspiste on lakon ajan suljettu, mutta keskustakirjasto Oodin (Töölönlahdenkatu 4) tulostuspiste palvelee normaalisti (ma, ke, to ja pe klo 8–16, ti klo 10–18).

Muut palvelut järjestetään normaalisti. Uutinen päivittyy.

Tietoja lakon vaikutuksista HUSin palveluihin, kuten laboratorio- ja kuvantamispalveluihin sekä erikoissairaanhoitoon: www.hus.fi/lakko

Tietoa lakon vaikutuksista Helsingin kaupungin muissa palveluissa, kuten kouluissa, päiväkodeissa sekä kulttuuri- ja liikuntapalveluissa: www.hel.fi/lakko

Kuva: Virpi Velin

Uutista muokattu 3.5.2022 klo 10.12: lisätty tieto Kinaporin seniorikeskuksen sulkemisesta ja Itäkeskuksen ja Laajasalon palvelutalojen ruokaloiden sulkemisesta ulkopuolisilta.

Uutista muokattu 3.5.2022 klo 11.32: lisätty tieto mahdollisista viiveistä asiakasmaksujen käsittelyssä ja asiakasmaksujen asiakaspalvelussa.

Uutista muokattu 3.5.2022 klo 13.14: Täsmennetty terveysasemia ja hammashoitoloita koskevaa kohtaa, lisätty uutena sisätautien poliklnikkaa koskeva kohta sekä perhekeskukset.

Uutista muokattu 3.5.2022 klo 14.11: Lisätty tieto Kulttuurikeskus Stoan yhteydessä olevan EU:n koronatodistuksen tulostuspisteen kiinniolosta ja keskustakirjasto Oodin tulostuspisteen aukiolosta. 

Uutista on muokattu 10.5.2022 klo 8.55: Lisätty alkuun tieto siitä, että lakko on päättynyt ja että palvelut palautuvat asteittain normaaliksi.