Kyltti Herttoniemen varasairaalan pihalla

Herttoniemen varasairaalan toiminta on päättynyt

Herttoniemen varasairaalan toiminta on päättynyt. Sairaalaan ei enää oteta sisään uusia potilaita. Nykyiset potilaat kotiutuvat ennen sairaalan sulkemista tai siirtyvät Laakson koronaosastolle jatkamaan hoitoa. Varasairaalan henkilöstö siirtyy takaisin omiin tehtäviinsä.

Helsingin kaupunki käynnisti Herttoniemen varasairaalan toiminnan 10. tammikuuta, koska koronapotilaiden määrä kasvoi merkittävästi vuodenvaihteessa. Tammikuussa Helsingin sairaaloissa oli yli 140 sairaalahoitoa tarvitsevaa koronapotilasta. Nyt koronapositiivisia potilaita on noin 60 ja heidät voidaan hoitaa Laakson sairaalassa.

Kaupunki avasi sairaalan tiiviissä yhteistyössä HUSin kanssa. Erittäin sujuvan yhteistyön lisäksi avaamisen mahdollisti molempien organisaatioiden käytössä oleva asiakas- ja potilastietojärjestelmä Apotti.

Varasairaalassa on työskennellyt Helsingin kaupungin sekä HUSin työntekijöiden lisäksi Espoon ja Vantaan kaupunkien hoitohenkilöstöä.

Varasairaalassa hoidettiin talven ja kevään aikana 453 koronapositiivista potilasta. Helsinkiläisten lisäksi potilaita oli myös Espoosta, Kirkkonummelta, Kauniaisista, Keravalta, Raaseporista, Hangosta, Vihdistä, Sipoosta, Lohjalta ja Vantaalta. 

Varasairaalan avulla voitiin vapauttaa vuodepaikkoja niin kaupungin kuin HUSin vuodeosastoilta sekä helpottaa HUS-alueen perusterveydenhoidon tilannetta koronapotilaiden hoidossa.

Herttoniemen varasairaalassa hoidettavana oleville potilaille ja heidän läheisilleen on kerrottu sulkemisesta.

Kuva: Riina Stén

Uutinen on julkaistu 5.5. ja sitä on päivitetty 8.5. sekä 10.5.