Terveydenhoitaja Lauttasaaren terveysasemalla.

Hoidathan lievää flunssaa kotona

Valtaosassa flunssia ja hengitystietulehduksia riittää kotihoito. Flunssa paranee yleensä itsekseen muutamassa päivässä.

Itsehoidolla voidaan lievittää oireita. Hoida flunssaoireita lepäämällä ja nauttimalla kuumaa juotavaa. Myös särkylääkkeillä voidaan lievittää oloa.  

Sinun tulisi sairaana pysyä kotona sekä välttää liikkumista ja kontakteja toisiin ihmisiin. Myös lievää covid19-sairautta voi hyvin sairastaa kotona. Näin toimimalla autat torjumaan koronaa ja muita hengitystieinfektioita.  

Hae tarvittaessa apua

Jos sinulla on hengitystieoireita tai sairastat covid-19-tautia ja tarvitset hoitajan- tai lääkärin arviota, tee oirearvio osoitteessa omaolo.fi tai soita Helsingin koronaneuvontaan p. 09 310 10024 (joka päivä klo 8–18) tai omalle terveysasemalle.

Ethän tule oireisena suoraan terveysasemalle. Tällä hetkellä on liikkeellä paljon erilaisia hengitystieinfektioita ja terveysasemat ovat ruuhkaisia.

Jos mahdollista ota yhteyttä muissa asioissa sähköisesti osoitteessa www.maisa.fi tai soita oman terveysaseman palvelunumeroon.

Torjutaan koronaa tutuilla konsteilla

Koronaepidemian jatkuessa vanhat tutut konstit torjua tartuntoja toimivat edelleen. On edelleen tärkeää huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä ja käyttää maskia julkisissa tiloissa, myös joukkoliikenteessä. 

Ajan koronatestiin voit varata osoitteessa omaolo.fi. tai soittamalla koronavirusneuvontaan. Jos sinua ei ole vielä rokotettu, muistathan ottaa koronarokotuksen. Rokotusajan saat sähköisesti osoitteessa koronarokotusaika.fi tai soittamalla numeroon 09 310 46300 arkisin klo 8–16.

Influenssarokotukset jatkuvat joulukuun ajan

Nopeimmin varaat influenssarokotusajan osoitteessa www.maisa.fi. Ajan voi varata myös soittamalla numeroon 09 310 46300 (arkisin klo 8–16).

Maksuttomaan influenssarokotukseen ovat oikeutettuja riskiryhmiin kuuluvat ja heidän lähipiirinsä.

Influenssarokote antaa suojaa influenssaa, sen vakavia tautimuotoja ja jälkitauteja vastaan. Tänä vuonna rokotteen ottaminen on erityisen tärkeää, sillä korona- ja influenssavirus on mahdollista saada samaan aikaan.

Lisätietoa