Kolme naista istuu takan edessä.

Ikääntyneiden päivätoimintaa avataan 2.11. alkaen

Ikääntyneiden päivätoimintaa avataan 2.11. alkaen. Toimintaa avataan rajatusti vain niille asiakkaille, joiden arvioidaan tarvitsevan eniten tukea. Tällaisia asiakkaita ovat esimerkiksi haastavassa tilanteessa olevat omaishoitoperheet.

Asiakkaat kutsutaan mukaan päivätoimintaan henkilökohtaisesti.

Toistaiseksi päivätoimintaa voidaan koronavirustilanteen vuoksi tarjota kohdennetusti vain niille asiakkaille, jotka tarvitsevat eniten tukea. Asiakasohjauksen ja päivätoimintayksikön työntekijät arvioivat kunkin asiakkaan tarpeen, osastonhoitaja Heli Sillanpää kertoo.

Asiakkaidemme turvallisuus on meille todella tärkeää. Seuraamme jatkuvasti koronavirustilanteen kehittymistä kaupungin epidemiologisen toiminnan kanssa, Sillanpää painottaa. 

Päivätoiminnan turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomioita

Päivätoiminnassa toimintaan pienryhmissä ja ryhmien kokoonpanot eivät vaihdu. Päivän aikana huolehditaan tarkkaan turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta. Myös päivän ohjelma suunnitellaan voimassa olevat rajoitukset huomioiden.

Päivätoiminnassa ei esimerksiksi järjestetä yhteislaulua tai lauluesityksiä, Sillanpää kertoo.

Asiakkaita ohjataan käyttämään kasvomaksia koko päivätoimintapävän ajan ja heitä pyydetään varaamaan omia kasvomaskeja mukaan. Kuljetusten aikana matkustajien määrä on rajoitettu.

Muistutamme asiakkaita, että päivätoimintaan saa tulla vain terveenä. Jos asiakkaalla on pieniäkään koronavirukseen viittavia oireita, päivätoimintaan ei saa tulla, Sillanpää painottaa.

Kuva: Seppo Laakso