Sininen influenssapöpö vaaleanpunaisella taustalla ja rokotusviikon päivämäärät 25.-29.11.2019.

Kausi-influenssarokotukset helsinkiläisille alkavat maanantaina 25. marraskuuta

Maksuton influenssarokotus annetaan riskiryhmiin kuuluville ilman ajanvarausta rokotuspisteissä 25.−29. marraskuuta, maanantaista torstaihin kello 8.30−18.00 ja perjantaina kello 8.30−15.00.

Rokotuspisteitä ovat Kustaankartano Oulunkylässä, Liikuntamylly Myllypurossa, Hopeatien palvelutalo Pohjois-Haagassa ja Kisahalli Töölössä.

Influenssarokotukset ovat maksuttomia

  • sairautensa vuoksi riskiryhmiin kuuluville,
  • 65 vuotta täyttäneille,
  • varusmiespalvelukseen ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuville,
  • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiirille sekä 

Neuvoloissa rokotetaan kausi-influenssaa vastaan neuvolakäyntien yhteydessä raskaana olevat äidit ja lapset 6 kuukauden ikäisistä 6-vuotiaisiin.

Avoimissa neuvoloissa rokotetaan neuvolan asiakkaita ilman ajanvarausta arkisin 25. marraskuuta–5. joulukuuta. Avointen neuvoloiden aukioloajat löydät täältä.

Rokotukset muille ryhmille

Koululaiset voivat ottaa influenssarokotuksen joko rokotuspisteestä tai kouluterveydenhuollosta. Vanhempien tulee varata rokotusaika koulun terveydenhoitajalta tai oppilas voi ottaa rokotuksen erikseen sovittuina rokotuspäivinä. Lisätietoa rokotuspäivistä saa oman koulun terveydenhoitajalta.

Opiskelijat saavat rokotuksen ilman ajanvarausta maanantaisin ja tiistaisin rokotuspisteestä (Mechelininkatu 46) tai oppilaitoksensa opiskeluterveydenhuollosta. Oppilaitosten opiskeluterveydenhuolto tiedottaa opiskelijoitaan tarkemmin rokotuspäivistään ja -käytännöistään.

Helsingin kaupunginsairaaloiden vuodeosastot, monipuoliset palvelukeskukset, kuntoutus- ja kehitysvammaisten hoitolaitokset sekä kotihoito rokottavat omat asiakkaansa.

Jos asiakkaan on vaikea päästä rokotuspisteeseen, hän voi rokotusviikon jälkeen varata ajan sähköisesti tai soittamalla omalle terveysasemalle.

Lisätietoa Helsingin rokotuksista saat sivuiltamme influenssarokotus.hel.fi ja terveysneuvonnasta, p. 09 310 10023 (24 h).

Tietoa rokotteesta: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos


Uutista on päivitetty 22.11. klo 12.45. Siitä on poistettu tiedot THL:n tutkimusrokotteen vanhoista rokotusajoista ja rokotuspaikoista.