Kalasatama, Isoisänsilta.

Keskitetyillä rokotusviikoilla 54 000 helsinkiläistä sai influenssarokotuksen

Marraskuun kolmen rokotusviikon aikana 54 000 riskiryhmään kuuluvaa helsinkiläistä ja heidän läheistään otti influenssarokotuksen keskitetyillä rokotuspisteillä. Alkuperäinen rokotustavoite oli 45 000.

Rokotusten saatavuusvaikeuksista huolimatta ylitimme rokotustavoitteemme. Todella hienoa, että helsinkiläiset olivat näin aktiivisia, ylihoitajat Nina Ahlblad-Mäkinen ja Liisa Luhtasela iloitsevat.

Rokotusten saatavuusvaikeuksien vuoksi ylimääräinen joulukuulle suunniteltu rokotusviikko jouduttiin perumaan. THL tiukensi myös rokotussuosituksia.

– Rokotussuositusten tiukentaminen ja rokotteiden vähyys koko maassa johtivat siihen, että rokotuksia kohdennettiin rokotuspisteillä viimeisinä rokotuspäivinä THL:n suositusten mukaisesti. Samaa linjausta noudatetaan edelleen, terveysasemien johtajalääkäri Timo Lukkarinen sanoo.

Terveysasemilla rokotetaan jo ajan varanneita

Helsinki on saanut lisää pienen määrän influenssarokotteita. Rokotuksia annetaan jo ajan varanneille riskiryhmäläisille. Terveysasemille ei tällä hetkellä voi varata rokotusaikoja.

Jos rokotteita saadaan vielä lisää, tiedotamme asiasta erikseen.

Influenssarokotukset kouluterveydenhuollossa ja neuvoloissa jatkuvat. Myös niissä noudatetaan THL:n tiukennettuja rokotuskriteereitä. Lisätietoa voit lukea THL:n verkkosivuilta.

Kuva: Helsingin kaupungin materiaalipankki / Tero Pajukallio