Ihmisiä Kontulan seniorikeskuksen sisätiloissa.

Kontulan seniorikeskuksessa koronavirustartuntoja aikaisempaan altistukseen liittyen

Kontulan seniorikeskuksen yhdessä ryhmäkodissa yhteensä seitsemällä asukkaalla on todettu koronavirustartunta. Tartunnat ovat lähtöisin 18.8. todetusta asukkaan tartunnasta. Työntekijöillä ei ole todettu tartuntoja.

Kaikille ryhmäkodin asukkaille ja työntekijöille tehtiin koronavirustesti heti 18.8. todetun ensimmäisen tartunnan jälkeen. Ryhmäkodin 17 altistuneesta asukkaasta kuusi sai koronavirustartunnan.

Kaikki taudille altistuneet asetettiin heti kahden viikon karanteeniin ja heidän vointiaan seurataan tarkasti.

 – Kontulassa on koko ajan noudatettu huolellisesti annettuja suojautumisohjeita. Uusia altistuksia ei ole todettu. Teemme kaikkemme, jotta koronavirus ei pääse leviämään seniorikeskuksessa, idän palvelualueen johtaja Maritta Haavisto kertoo.

 – Joudumme nyt arvioimaan, pitääkö ikääntyneiden palveluissa kiristää jälleen rajoitustoimia. Keväiset rajoitukset olivat raskaita sekä asukkaille että läheisille. Meidän tulee tasapainoilla riittävien rajoitustoimenpiteiden, turvallisuuden ja asukkaiden mahdollisimman normaalin arjen kanssa, epidemologisen toiminnan ylilääkäri Sanna Isosomppi kuvaa tilannetta.

Sairastuneiden asukkaiden läheisiin ollaan oltu yhteydessä. Myös muiden asukkaiden läheiset ovat tietoisia tilanteesta.

Vierailut kyseisessä ryhmäkodissa on toistaiseksi kielletty. Kannustamme läheisiä olemaan muilla tavoin yhteydessä asukkaisiin esimerkiksi puhelimitse tai videopuheluin.

Aiempi uutinen Kontulan seniorikeskuksesta.


Kuva: Seppo Laakso